Dvije korizmene akcije Caritasa Biskupije Krk

KORIZMENA AKCIJA PRIKUPLJANJA HRANE

Pred nama je još jedna humanitarna Korizmena akcija koju organizira Caritas Biskupije Krk u suradnji s Trgovinom Krk Malinska. Prikupljanjem prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština u marketima Trgovine Krk nastojimo olakšati situacije potrebitih s otoka Krka. Prošle godine ovom akcijom prikupili smo 1.875 kg hrane i higijenskih potrepština čime smo razveselili 141 obitelj. Ove godine akciju provodimo u 32 poslovnice na otoku Krku u trajanju od 14. veljače do 31. ožujka. U životu smo se više puta uvjerili da se dobrota isplati, da se dobro dobrim vrati, stoga sjetimo se tih misli pored ovih košara u marketima i pokažimo lice milosrđa onima koji nas trebaju.DUHOVNA AKCIJA ˝NE KUPOVANJU NEDJELJOM˝

I ove godine dajemo prijedlog za djelo pokore u korizmi i svraćamo pozornost na činjenicu da ovo odricanje kupovanja nedjeljom ima trostruku pokorničku dimenziju:

  • prema sebi, jer gospodarimo svojim prohtjevima,
  • prema bližnjemu, jer rasterećujemo prodavače,
  • prema Bogu, jer otvaramo prostore Božjem djelovanju.

Odvikavanje od stečenih navika ide sporo pa i ovaj pokornički napor zahtjeva i upornost i strpljivost. Znak ohrabrenja da se ipak nešto popravlja jest činjenica da su prošlih božićnih blagdana neki trgovački lanci omogućili svojim djelatnicima da barem na najveće svetkovine budu sa svojom obitelji. I ove godine potičemo Vas da nastavite s ovom pokorničkom praksom, kako bi rezultati bili još vidljiviji i bolji.

Print Friendly, PDF & Email