Ured za obitelj

Stjepana Radića 1, 51500 KRK
  Tel/fax: 051/867-946
E-mail: ured.obitelj@ri.t-com.hr
Radno vrijeme: utorkom i petkom od 9-12

Djelatnost ureda

Po naumu Oca koji nas stvori, dobro ljudske osobe, svake društvene zajednice i ljudskog roda uopće te kršćanski i crkveni život ostvaruju se preko obitelji utemeljene na braku, u skladu sa zakonitošću upisanom u ljudsku narav u samom otajstvu stvaranja čovjeka u počeku. (usp. Post 1, 26-27)

Obitelj daje smisao životu i postojanju ljudskog bića. O njoj ovisi kvaliteta života općenito. Ona je zajednica sastavljena od osoba koje Bog povezuje sakramentom ljubavi. Zato obitelj treba cijeniti, poštivati, podržavati, učvršćivati, štititi…

Ured promiče naviještanje Božje namisli o braku i obitelji, promovira i koorsinira sve aspekte pastorala obitelji, podupire različite oblike služenja obiteljima.

Ured za pastoral braka i obitelji pruža usluge i pomoć u nedoumicama, poteškoćama i problemima na području:
 – vjere i morala
– duhovnosti
– Crkve i crkvene nauke
– puberteta
– odgoja djece
– mladosti
– obiteljskih teškoća
 U sklopu Ureda djeluje i savjetovalište za prirodno planiranje obitelji (Billingsova ovulacijska metoda).

Ured za pastoral braka i obitelji može vas povezati sa stručnim osobama iz ovih i drugih područja života.
U Uredu možete dobiti informacije i tiskane materijale o obiteljskoj problematici: vrijeme zaruka, tečajevi priprave za brak, prirodno planiranje začeća, obiteljska molitva, obiteljske zajednice…

U Uredu djeluje Josetta Blažić, soc. pedagog.

Josetta Blažić je diplomirala na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu, smjer Poremećaji u ponašanju (PUP), i stekla zvanje profesora defektologa – socijalnog pedagoga. Osim ERF-a završila je i studij duhovnosti na Katoličkom Bogoslovnom Fakultetu u Zagrebu i stekla zvanje učitelja kršćanske duhovnosti.

Josetta ima 18 godina dugo iskustvo djelovanja na polju raznih problematika ovisnosti (s naglaskom na droge). Svoje iskustvo stečeno unutar Katoličke Crkve u terapijskoj zajednici “Savez” želi nastaviti radom u Uredu za pastoral braka i obitelji u Biskupiji Krk, pomažući tako napodizanju kvalitete življenja cjelokupne populacije, dakle svih ljudi, a ne samo ljudi u potrebi ili s posebnim potrebama.

Ured za obitelj nalazi se u istoj zgradi kao i Caritas Biskupije Krk.

Preuzmite: Prijavnicu za tečaj priprave za brak koji se održava u Krku za područje otoka Krka.

Print Friendly, PDF & Email