Duhovna obnova vjeroučitelja u Svetištu M. B. Goričke

U pastoralnom centru svetišta Majke Božje Goričke pokraj Baške od 19. do 21. siječnja održana je duhovna obnova za vjeroučitelje i odgajateljice u vjeri Krčke biskupije. Duhovnu obnovu i Županijsko stručno vijeće učitelja vjeronauka u osnovnim i srednjim školama Primorsko-goranske županije/biskupije, organizirali su predstojnik Katehetskog ureda Krčke biskupije, Anton Peranić i voditeljica Županijskog stručnog vijeća vjeroučitelja, Dubravka Buničić. 

Susret je započeo uvodnim razmatranjem o temi susreta „Emocionalna memorija“ koje je predvodio vlč. Marinko Barbiš, rektor svetišta. Nakon  razmatranja slijedila je  sveta misa. Sljedeće jutro proteklo je u slušanju, razmišljanju i razgovoru o biblijskom tekstu o sijaču i zrnju koje pada na različita tla. Na zajedničkom objedu pridružio se otac biskup Ivica Petanjak koji je vjeroučiteljima uputio riječ podrške i zahvale za njihov rad u pastoralu. Poslije podne slavljena je pobožnost Božanskom milosrđu i nastavljeno razmatranje osredišnjoj temi te interaktivna radionica. Postati svjestan emocionalne memorije, tj.  stvarnosti da naše emocije pamte više od onog čega smo svjesni,  preduvjet je za upoznavanje samoga sebe, a onda i za izgradnju svih odnosa. O ovoj prevažnoj temi vjeroučitelji su mogli razmišljati u prekrasnom ambijentu svetišta i prirode koja ga okružuje. U večernjim satima slavljena je sveta misa i klanjanje pred Presvetim.

Na nedjeljnoj svetoj misi sudionici su zahvalili za dragocjeno vrijeme provedeno u zajedništvu i preporučili Bogu sve koje im stavlja na put. Susret je zaključen molitvom u crkvi Majke Božje Goričke.

Ljiljana Filipas

Print Friendly, PDF & Email