Krčka zajednica Vjere i Svjetla ugostila prijatelje

Zadnju subotu mjeseca svibnja, zajednicu Vjera i svjetlo Svetog Nikole iz Krka posjetili su prijatelji, članovi Vjere i Svjetla dviju zagrebačkih zajednica i riječke zajednice. Susret je započeo u kasnijim jutarnjim satima u lijepom prostoru – dvorištu i dvorani – drage nam crkve Majke Božje od zdravlja u Krku. Nakon dobrodošlice i okrjepe, uputili smo se u crkvu te susret nastavili Svetom misom koju je predvodio karmelićanin otac Viktor Grbeša. Misu su suslavili duhovnik krčke zajednice o. Damjan Šešelja te vlč. Božidar Volarić, župnik Njivica. 

Susret zajednica Vjere i Svjetla u Krku

U homiliji nas je o. Viktor podsjetio koliko je važno biti odlučan i napraviti prvi korak za nešto što je važno za naš život i što nam donosi ploda, ističući upravo darove koje je svatko od nas stavio na raspolaganje za dobrobit cijele naše zajednice i kako bi se ovaj lijepi susret mogao dogoditi. Bilo je ohrabrujuće čuti kako svaki naš mali korak koji napravimo, mala odluka koju donesemo ima potencijal donijeti nešto veliko za našu zajednici. Ali, na nama je da napravimo onaj prvi korak, da donesemo odluku i krenemo.

Nakon Svete mise, zajedno smo ručali, družili se, razgovarali, jednostavno se, uz pjesmu i ples, radovali ovom susretu. Potom smo naše goste proveli u šetnju Gradom gdje su se imali priliku upoznati sa znamenitostima i ljepotama grada Krka te Krčkom katedralom u kojoj smo se svi zajedno pomolili na grobu sluge Božjega biskupa Antuna Mahnića.

U poslijepodnevnim satima, naši dragi prijatelji krenuli su put Zagreba, a mi našim kućama radosni, obogaćeni i sa željom da što prije ponovimo ovakvo druženje.

Sara Šikljan

Print Friendly, PDF & Email