Krčke škole na Državnom natjecanju iz vjeronauka

U Zadru je od 2. do 4. svibnja održano Državno natjecanje iz vjeronauka – Vjeronaučna olimpijada. Našu Krčku biskupiju predstavljale su po jedna ekipa iz srednje i jedna iz osnovne škole, sastavljene od četiri člana.  Članovi ekipe iz srednje škole „Hrvatski kralj Zvonimir“ su: Ana – Maria Sarić, Marina Cvelić, Matej Žužić i Anabel Pavlović. Njihova je mentorica inače vjeroučiteljica Slava Petrinović, ali ih je na natjecanje pratio vlč. Zvonimir Seršić. Ekipa osnovne škole „Fran Krsto Frankopan“ bila je u sastavu: Nina Wagner, Ivona Jurešić, Josip Katunar i Blaž Komljenović, zajedno sa svojom mentoricom vjeroučiteljicom Vesnom Avsec.

Ovogodišnja tema natjecanja bila je „ Sv. Ignacije Lojolski i Družba Isusova. Na županijskom – biskupijskom natjecanju ove su dvije ekipe, svaka u svojoj kategoriji osvojile prvo mjesto, te tako izborili sudjelovanje na državnoj razini.

U ponedjeljak 2. svibnja krenuli smo u Rijeku. Tamo smo se pridružili ostalim sudionicima državnog natjecanja i autobusom nastavili put prema Zadru. Već na samom putovanju osjetio se duh zajedništva, te su niknula i neka nova poznanstva. U Zadar je tako stiglo 20 osnovnoškolskih i 20 srednjoškolskih ekipa iz svih biskupija u Hrvatskoj. Bili smo smješteni u hotelu Kolovare.

U utorak 3. svibnja u jutarnjim je satima bilo svečano otvorenje programa, te pismeni dio natjecanja. Sve se to odvijalo u Klasičnoj gimnaziji Ivana Pavla II. Naši su nam domaćini pripremili srdačnu dobrodošlicu i omogućili razgledavanje znamenitosti Zadra. U katedrali Sv. Stošije nadbiskup Želimir Puljić predvodio je misno slavlje za sve sudionike natjecanja: učenike, mentore i članove državnog povjerenstva.

Iako se nismo visoko plasirali, te nismo sudjelovali u završnoj igri „Milijunak“, ponosni smo što smo mogli biti dio ovog velikog događanja. Sam plasman na državno natjecanje velik je uspjeh Iza nas je lijepo iskustvo koje nosimo kao dodatni poticaj za daljnje produbljivanje svoje vjere i učenje o njoj.

Vesna Avsec

Print Friendly, PDF & Email