Najava događaja

SJEDNICA PREZBITERSKOG VIJEĆA I DEKANA
– Krk, 30. svibnja 2016. –

Obavještavam sve članove Prezbiterskog vijeća Biskupije Krk i sve dekane da će se u ponedjeljak 30. svibnja 2016. s početkom u 9.30 sati, u prostoru Biskupije u Krku, održati zajednička sjednica.


PRESVETO SRCE ISUSOVO – DAN SVEĆENIČKOG POSVEĆENJA
– Glavotok, 3. lipnja 2016. –

Na Svetkovinu Presvetog Srca Isusova, 3. lipnja 2016., svećenici i redovnici s otoka Krka sastaju se kod oo. Trećoredaca na Glavotoku na prijepodnevnoj duhovnoj obnovi sa sljedećim programom:
– 09.00 sati: prof. dr. Anton Štrukelj održat će nagovor na temu Božje milosrđe – ključ za razumijevanje papinstva Ivana Pavla II.;

– 10.00 sati: Prigoda za sakramentalnu ispovijed;
– 10.45 sati: Euharistijsko klanjanje;
– 11.30 sati: Koncelebrirana sv. misa koju predvodi o. Biskup;
– 12.30 sati: Zajednički ručak.
Ukoliko netko zbog objektivnih razloga neće moći sudjelovati, neka to javi Ordinarijatu najkasnije do 31. svibnja.


SVETKOVINA SVETOG KVIRINA
– Krk, 4. lipnja 2016. –

Svetkovina svetog Kvirina, biskupa i mučenika, zaštitnika naše biskupije, slavi se u subotu, 4. lipnja 2016.
Svečano euharistijsko slavlje u krčkoj katedrali na svetkovinu svetog Kvirina u 19 sati predvodit će mons. dr. Jure Bogdan, vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, uz sudjelovanje biskupa Riječke crkvene pokrajine.


SUSRET MLAĐIH SVEĆENIKA S BISKUPOM
– Krk, 8. lipnja 2016. –

Svećenici do 15 godina svećeničke službe (ako netko ima koji mjesec ili godinu više a želi sudjelovati dobrodošao je) pozvani su na zajednički susret s biskupom Ivicom u srijedu 8. lipnja 2016., s početkom u 10 sati,  prostorijama Biskupije u Krku.


BISKUPIJSKI SUSRET MINISTRANATA
– 11. lipnja 2016. –

Povjerenstvo za pastoral duhovnih zvanja najavljuje biskupijski susret ministranata koji će se održati u subotu, 11. lipnja 2016. godine u Svetištu Majke Božje Goričke.
Pozvani su svi ministranti i ministrantice bez obzira na dob.

– otkazuje se zbog najavljenog nevremena

 


METROPOLITANSKI SUSRET VJEROUČITELJA
-Viškovo, 25. lipnja 2016. –

U organizaciji Katehetskog ureda Riječke nadbiskupije, na području kastavskog i opatijskog dekanata, održat će se u subotu 25. lipnja o. g. metropolitanski susret vjeroučitelja.
Sadržaj izleta temeljit će se na upoznavanju duhovno-povijesne baštine župa:
Viškovo, Volosko, Kastav i Veprinac. Susret će započeti zajedničkim okupljanjem ispred župne crkve Sv. Mateja u Viškovu u 10.00 sati.
Zainteresirani vjeroučitelji neka se jave do 8. lipnja Katehetskom uredu radi organizacije.
Ovo je 14. po redu susret ovakve naravi. Nadamo se da će ovaj, kao i protekli susreti proteći u ugodnom i lijepom raspoloženju koje će doprinjeti još većem zbližavanju vjeroučitelja naše Metropolije.


LJETOVANJE BOGOSLOVA
– 13. – 17. srpnja 2016. –

Ovogodišnje ljetovanje bogoslova održat će se od srijede 13. srpnja do nedjelje 17. srpnja. Mjesto održavanja kao i sve druge informacije na vrijeme će svećeničkim kandidatima dostaviti voditelj ovogodišnjeg ljetovanja vlč. Ranko Papić, povjerenik za pastoral duhovnih zvanja.
Na ljetovanje su pozvani i mladići koji polaze srednju školu i stariji, a gaje zanimanje za duhovni rast, druženje i molitvu.


KATEHETSKE LJETNE ŠKOLE

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Nacionalnog katehetskog ureda HBK održat će se Katehetska ljetna škola za vjeroučitelje u srednjim školama koja će se održati u Zagrebu, Nadbiskupijski pastoralni institut, Kaptol 29,  od 22. do 23. kolovoza 2016. Vjeroučitelji se trebaju prijaviti na adresu www.ettaedu.eu.
U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Nacionalnog katehetskog ureda HBK održat će se u Splitu (Nadbiskupsko sjemenište, Zrinsko – frankopanska 19)
od 25. do 26. kolovoza 2016. Katehetska ljetna škola za vjeroučitelje osnovnih škola. Vjeroučitelji se trebaju prijaviti na adresu www.ettaedu.eu.


DUHOVNE VJEŽBE SVEĆENIKA

Duhovne vježbe za svećenike održat će se u dva turnusa:
Prvi turnus: od utorka 23. kolovoza o podne do petka 26. kolovoza o podne u Franjevačkom samostanu na Košljunu.
Drugi turnus: od ponedjeljka 29. kolovoza o podne do četvrtka 1. rujna o podne u samostanu oo. Karmelićana u Krku.
Voditelj ovogodišnjih duhovnih vježbi bit će dr. fra Darko Tepert OFM, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda i profesor Svetog pisma na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Svoje će sudjelovanje, također na vrijeme, a najkasnije do 15. kolovoza, svećenici prijaviti ovom Ordinarijatu.

 

Print Friendly, PDF & Email