Izdanja Biskupije Krk


Biskup MahnicBiskup Antun Mahnić – čovjek nepokolebljive vjere, jasnih vizija i smjelih djela
Monografijom “Biskup Antun Mahnić – čovjek nepokolebljive vjere, jasnih vizija i smjelih djela”, autora dr. Antona Bozanića, želimo približiti lik Sluge Božjega Antuna Mahnića, velikana Crkve i vjerojatno budućeg blaženika.

 


Svecenici i zupeSvećenici i župe na području Krčke biskupije od 1900 godine do danas
“Svećenici i župe na području Krčke biskupije od 1900 godine do danas” spoj je šematizma i biografskog leksikona. Uz kratki povijesni prikaz s naglaskom na značaj i posebnost 20. stoljeća u djelovanju i životu svećenika na području krčke biskupije, donosi popis biskupa u Krčkoj te nekadašnjoj Rapskoj i Osorskoj biskupiji a zatim i popis svećenika sa kratkim biografijama. (više…)


U sluzbi zivotaU Službi života
Knjižica “U Službi života” objedinjuje poruke mons. Valtera Župana, krčkog biskupa i predsjednika Vijeća HBK za obitelj i život, prigodom Dana života. “Kad ih iznova dušom dotaknemo, osjetit ćemo u njima želju oca Biskupa da našim kršćanskim obiteljima budu i znak nade ali i konkretna potpora, te se poziva sve na još veće povjerenje u Boga. U njima će kvalitetno duhovno štivo moći pronaći svi koji to budu htjeli.” (Iz predgovora) (više…)


Krcka biskupijaKrčka biskupija danas i u prošlosti
Knjižica izdana 2010. godine donosi osnovne podatke o biskupiji, povijesni pregled krčke biskupije te nekadašnje osorske i rapske biskupije te kratki životopis krčkog biskupa Antuna Mahnića povodom prijenosa njegovih posmrtnih ostataka u krčku katedralu. (više..)

 


Monografija Biskupije KrkKrčka biskupija – otoci žude za njegovim naukom
U povodu velikog jubileja – 1700 godina mučeništva sv. Kvirina, Biskupija Krk objavila je 2009. veliku foto-monografiju: “Krčka biskupija – otoci žude za njegovim naukom”. Tekstualni dio monografije potpisuju autori: Franjo Velčić, Ivan Milovčić, Anton Tamarut, Anton Šuljić i Petar Trinajstić koji je ujedno autor svih fotografija. Monografija ima ukupno 320 stranica velikog formata (30 cm) u tvrdom uvezu s omotom.  (više…)


Otok Krk kroz vjekoveOtok Krk kroz vjekove
Kršćanska sadašnjost iz Zagreba i Biskupski ordinarijat iz Krka izdali su 2002. godine novo izdanje poznate i vrlo tražene knjige Ivana Žica-Rokova i Mihovila Bolonića: “Otok Krk kroz vjekove”.
Pisci ovog djela bili su povjesničari pa su u prvom redu htjeli napisati što cjelovitiji pregled povijesti otoka Krka. (više…)


 

Print Friendly, PDF & Email