Najavljujemo: Hodočašće mladih “Put svjetla”

Povjerenstvo za pastoral mladih u subotu 11.05. organizira hodočašće mladih pod nazivom ”Put svjetla 2019”. Ovim hodočašćem zaključujemo pastoralnu godinu pod nazivom ”Molitva, ključ za nebo”. Hodočašće je jednodnevno, a polazak je u 09.30 od župne crkve u Puntu. Mladi s otoka Krka neka dođu pred župnu crkvu 15 minuta ranije. Hodočastit ćemo preko brda do Svetišta M. B. Goričke i putem ćemo se družiti, pjevati, moliti ”Put svjetla”. U svetištu ćemo slaviti Svetu Misu te ćemo se nakon okrijepe uputiti svojim kućama.

Mladi sa sobom neka ponesu sendviče i vode (po mogućnosti dvije boce). Također neka ponesu adekvatne cipele, kapu, zaštitnu majicu dugih rukava, kabanicu.

Mladi s otoka Lošinja i Cresa trebaju krenuti sa trajektom u 08.30 iz Merga, a mladi s otoka Raba krenut će u 06.00 iz Lopara. Mladi s otoka Paga, ukoliko ne idu vlastitim organiziranim prijevozom, mogu doći dan ranije na Rab pa ćemo im organizirati doček i smještaj.

Mladi s otoka Krka neka samostalno ili u dogovoru sa svojim župnicima/župnim suradnicima organiziraju prijevoz od i do svojih domova, a za mlade otoka Lošinja, Cresa, Raba i Paga prijevoz od Valbiske do Punta i natrag organizirat će povjerenstvo. Kotizaciju ne placaju mladi Krka, a za ostale iznosi 50 kn.  Mladi  sami plaćaju prijevoz trajektima. U slučaju kiše hodočašće se odgađa!

Svi zainteresirani neka se prijave kod svojih župnika do 07.05.

Marin Hendrih,
povjerenik

Print Friendly, PDF & Email