Okupljeni članovi Pokreta za život proslavili blagdan Nevine dječice

Na blagdan Nevine dječice, u četvrtak 28. prosinca 2017., članovi Pokreta za život Krčke biskupije okupili su se na zajedničku sjednicu, misno slavlje i druženje budući da upravo ovaj blagdan obilježavaju kao dan Pokreta.

Misno slavlje u kripti Krčke katedrale predvodio je biskup u miru mons. Valter Župan. U homiliji se osvrnuo na izvještaj o pokolju dječice do dvije godine koji je naredio Herod, ali i na pokolj muške novorođenčadi koji je naredio faraon u Egiptu oko 1300 g. pr. Krista. Ovi mučni i krvavi zločini, ističe biskup Valter, učinjeni su iz kukavičluka onih koji su se toliko grčevito bojali za svoju moć, za svoju vlast, da nisu prezali pred zatiranjem života onih posve nevinih i nemoćnih, a to je novorođenčad.
Nije stoga ni čudno što se u Otkrivenju, u 21. poglavlju, zaključuje biskup, na prvo mjesto onih koji će biti bačeni u pakleno „jezero što gori ognjem i sumporom, u drugu smrt“, stavljaju kukavice, strašljivci. Jer, onaj tko nema povjerenja u Boga, tko se na njega ne oslanja, već sigurnost traži u sebi i materijalnome, bojažljivo zatvara vrata pred novim životom pa čak i ustaje protiv života.
Članove Pokreta za život, ali i sve ostale, pozvao je da stanu u obranu života i da svojim primjerom i svjedočenjem pokažu ljepotu življenja s pouzdanjem u Boga i prihvaćanja novog života.

Nakon svete mise, uslijedilo je druženje u dvorani Biskupije u Krku.

 

Print Friendly, PDF & Email