P r o g l a s

predsjednika Vijeća HBK za život i obitelj
prigodom Drugoga nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji
na Trsatu, 19. travnja 2015.

Godine 2011. održan je Prvi nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji koji je svojim dolaskom i predsjedanjem počastio te snažnom porukom obogatio sam sveti otac Benedikt XVI. Taj je susret ohrabrio sve obitelji i čitav naš narod. Oduševljenje je bilo veliko.

1_nshkoVidjevši veliku korist takvih okupljanja, naši su biskupi odlučili da se svake treće godine održi susret svih naših katoličkih obitelji. Pred nama je Drugi takav susret u Rijeci (na Trsatu), u nedjelju 19. travnja. Nad/biskupijski povjerenici za obitelj dobili su potrebne obavijesti. Tiskan je informativni letak koji treba biti dostupan u svakoj župnoj crkvi i pri svakom svetištu. Program počinje u 10 sati prije podne na otvorenom prostoru Trsatskog svetišta. Misa kojoj predsjeda kardinal Josip Bozanić, u koncelebraciji s ostalim nad/biskupima i svećenicima, počinje u 12 sati. U slučaju nepovoljnog vremena sve će se odvijati u zatvorenom prostoru velike „Dvorane mladosti“ koja je u blizini svetišta na Trsatu i koja može primiti više tisuća osoba. Osigurana je zdravstvena pomoć i nabava hrane. Informacije se mogu dobiti na mrežnoj stranici www.susretobitelji.hr

logo-nshkoPozivam sve da svojim sudjelovanjem na ovom skupu posvjedoče svoju privrženost čovjekoljubivim i kršćanskim vrednotama koje su temelj svakoj obitelji i narodu. Župnici i dekani neka organiziraju prijevoz i dadu potrebne obavijesti. Za one koji su iz daljega i trebaju doći dan ranije u Rijeku pruža se mogućnost besplatnog smještaja, samo se treba na vrijeme prijaviti.

Dođimo svi Majci Božjoj, Kraljici obitelji!

U Krku, 27. ožujka 2015.

Mons. Valter Župan, biskup

Print Friendly, PDF & Email