Pokret za život na Molitvenom saboru za nerođene

Članovi Pokreta za život – ogranak Krk, uz člana lošinjskog ogranka i udruge Vjere i svjetlo sudjelovali su 05.09.2020. godine na šesnaestom Molitvenom saboru za nerođene u Sveticama u organizaciji udruge Betlehem Karlovac pod vodstvom patera Marka Glogovića.

Pri dolasku u samostan ostali smo zadivljeni prirodom i uređenjem samostanskog dvorišta gdje se u svakom kutu ove Gore blagoslova, kako su je nazvali, može vidjeti da je ovo mjesto posebno posvećeno molitvi za prestanak pobačaja, molitvi za život – od Marijine špilje, do jaslica Male Marije, gdje bračni parovi koji ne mogu imati djecu svoje vapaje upućuju našoj Nebeskoj Majci da ih blagoslovi darom života.

Pater Marko je u svojoj propovijedi i nagovoru posebno isticao važnost molitve za prestanak pobačaja u narodu, za majke i očeve koji su radi svoje nesigurnosti, straha, neprihvaćanja, odlučili prekinuti život svoga nerođenog djeteta i tako zauvijek ugasili život koji je trebao ispisati stranice ljudske povijesti na svoj jedinstven način.

Također se osvrnuo na bitnu ulogu pojedinca i zajednice koji će neumorno i hrabro biti glasan krik nerođenog djeteta. Koliko je potrebno hrabrih muževa koji će odvažno stati pred navalu zla i ispunjeni Duhom Svetim stati u obranu života i obitelji! Žena koje će biti svjesne svoga dostojanstva i vratiti se onom naumu koje Gospodin ima s njom od početka stvaranja, a to je da ona donosi život, a ne oduzima ga! Svećenika i biskupa koji će govoriti o zlu koje donosi pobačaj, o zlu koje napada i razara najčvršći stup društva, a to je obitelj, o zlu koje lažima, manipulacijama, djeci i mladima nudi tolike ideologije, rodove, s naglaskom da je sve to normalno i  dobro…

Sada više nego ikada u ovom čudnom vremenu u kojem živimo, kada nam se čini da će zlo nadjačati svjetlost, mi moramo biti oni koji će svojim primjerom i životom pokazati da se ne bojimo, da je živi Bog s nama, da On sve vodi, da je sve u Njegovoj ruci, ali traži apostole, traži one koji će biti Njegova produžena ruka: «Jer nije nam Bog dao duha bojažljivosti, nego snage, ljubavi i razbora.» (2 Tim 1,7)

Srca puna ohrabrenja, poticaja vraćamo se u našu svakodnevnicu s još snažnijim glasom za one koji svoj glas nikada ispustiti neće.

 Maja Došlić,
Član Pokreta za život ogranak Krk

Print Friendly, PDF & Email