Rijeka vjernika u tijelovskoj procesiji u Krku

Na svetkovinu Tijelova, 15. lipnja, svečano misno slavlje u ispunjenoj krčkoj katedrali u Krku predvodio je krčki biskup u miru mons. Valter Župan u koncelebraciji jedanaestorice svećenika i redovnika.

U propovijedi je mons. Župan istaknuo kako nam ova svetkovina želi još snažnije posvijestiti Kristovu prisutnost u presvetom oltarskom sakramentu, pod prilikama kruha i vina. Krist koji nam je po svome životu i smrti  otvorio vrata vječnog života s Bogom poziva nas da već sada, sudjelujući u sakramentima a posebno pričešćujući se, izgrađujemo zajedništvo, prijateljstvo i intimnu povezanost koju smo primili po sakramentu krštenja. To jedinstvo s Bogom, objašnjava biskup, sv. Pavao uspoređuje s tijelom te tako ne naglašava samo usku povezanost i neodjeljivost nego i nezamjenjivu ulogu svake osobe. „Ako ja ne izvršim svoju ulogu, nitko je u ovom vremenu neće izvršiti. To vrijedi za svakog vjernika, svakog oca i svaku majku…“, zaključuje mons. Župan. Jedinstvo s Isusom rađa jedinstvom i ljubavlju među nama. Povezanost s njime, pristupanje euharistijskom stolu – tom izvoru života, jača nas osobno ali i naše zajedništvo.

Rijeka vjernika, predvođena biskupom Valterom i svećenicima, te praćena pjevanjem katedralnog zbora i limenom glazbom Grada Krka, kretala se u procesiji ulicama stare gradske jezgre, prateći Presveti Oltarski sakramenat.

Fotogalerija

Irena Žužić

Print Friendly, PDF & Email