Susret nacionalnih timova projekta 72 sata bez kompromisa održan u Krku

Prošlog vikenda, od 24. do 26. rujna, na otoku Krku, u Oazi Kraljice mira u župi Krk, održan je nacionalni susret organizacijskih timova projekta 72 sata bez kompromisa. Nakon okupljanja i večere, susret je započeo upoznavanjem sudionika s planom i programom aktivnosti za vikend te molitvom u kapelici.

Bogati program započeo je jutarnjom tjelovježbom i molitvom nakon čega smo se uputili u vinograd obitelji Katunar u Bašćanskoj kotlini. Susret 72 sata ne bi bio susret 72 sata bez radne akcije: sudjelovali smo u trgadbi i obrali preko 2 tone grožđa! Nakon trgadbe zaputili smo se u Jurandvor u crkvu sv. Lucije gdje smo se educirali o Bašćanskoj ploči. Zatim smo, gladni i umorni, došli u vinariju Katunar gdje su nas vlasnici proveli pogonom za proizvodnju i punjenje vina koje smo degustirali i pripremili nam fini ručak. Ovim putem želimo se zahvaliti obitelji Katunar na nezaboravnom iskustvu.

Na službenom dijelu susreta, u Oazi Kraljice Mira, raspravljali smo o temama bitnim za provedbu projekta, s naglaskom na aktualnu situaciju s COVID-19 pandemijom i načinu pristupanja organizaciji projekta. Nacionalno vijeće projekta predstavilo je ovogodišnju akciju zajedničku svim gradovima sudionicima: Zagrli srcem Banovinu. U njoj će svi gradovi sudionici dio svojih volontera usmjeriti prema području pogođenom potresom. Broj volontera bit će ograničen i odgovara unaprijed dogovorenom broju akcija i volontera potrebnih u tom području.

Nakon večernje svete Mise na kojoj su nam se pridružili i mladi župe Krk, zajedno smo pripremili roštilj uz druženje i pjesmu.

Nedjelju smo započeli čime drugim nego tjelovježbom uz službenu pjesmu ovogodišnjeg projekta– Slavimo ljubav, Stjepana Lacha te kasnije, molitvom u kapelici. Zatim smo doručkovali i uputili se u grad Krk na svetu Misu u katedrali. Nakon Mise, otišli smo u razgled grada Krka počevši od muzeja u crkvi sv. Kvirina u sklopu katedrale, te kroz razne znamenitosti grada Krka. Povratkom u Oazu razmijenili smo svoje doživljaje vikenda i pojeli ručak koji nam je pripremio župnik župe Krk, Anton Valković, kojemu se zahvaljujemo na, ne samo finoj hrani koju nam je pripremao tijekom susreta, nego i podršci kroz organizaciju susreta. Nakon nezaboravnog vikenda, oprostili smo se i svatko se uputio u svoj grad ojačan i spreman za projekt 72 sata bez kompromisa.

Projekt 72 sata bez kompromisa održat će se od 14. do 17. listopada na 20-ak akcija diljem otoka Krka. Prijave su u tijeku, a prijaviti se mogu svi mladi od 15 do 35 godina ispunjavanjem obrasca na službenoj stranici 72 sata bez kompromisa. Prijave traju do popunjenja mjesta. Što čekaš? Prijavi se i zagrli nekoga srcem!

Lucija Depikolzvane, voditeljica medijskog tima u Krku

 

Print Friendly, PDF & Email