U Supetarskoj Dragi održan koncert duhovne glazbe

U nedjelju 28. lipnja, uoči proslave svetkovine apostola sv. Petra i Pavla, u dvorištu ispred župne crkve Sv. Petra u Supetarskoj Dragi održan je koncert duhovne glazbe u organizaciji župnika Saše Malovića.

Izrazivši dobrodošlicu publici pristigloj i iz ostalih župa otoka Raba, ukratko je predstavio izvođače koncerta.

Nastupila je Melinda Dumitrescu iz Međugorja, kamo je iz Rumunjske prvi put došla 90-tih godina prošlog stoljeća, a Glazbenu akademiju završila je u Njemačkoj. Njezino sviranje i zvuk violine osvaja sve one koji sudjeluju u klanjanjima i raznim susretima, stoga su je prozvali “Gospina violinistica”. Sa skupinom glazbenika pokrenula je projekt-koncerte evangelizacije pod nazivom “Zvjezdice Isusa i Marije” koji je predstavljen u nekoliko zemalja, a oslanja se na poruku Kraljice Mira iz Međugorja- “Međugorje je nebo na zemlji.”

Nastupile su i: Neli Salković iz Cresa, koja je završila srednju glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci, Danijela Pende iz Novalje i Dajana Lupić iz Raba koje su završile treći razred iste glazbene škole. Na klaviru ih je pratila Doris Kovačić, profesorica teorijskih i glazbenih predmeta također iz glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci, gdje predaje dirigiranje i zbor. Osnivačica je pjevačkog zbora mladih “Josip Kaplan” u sklopu kojeg djeluju Mješoviti i Djevojački zbor, te dječji zbor “Kap” kao i Riječki komorni zbor “Val”. Mentorica je u Pjevačkoj radionici na susretu darovite djece RH – Škole stvaralaštva “Novigradsko proljeće”, a bavi se skladanjem pjesama za dječje zborove koje je vodila: Male tratinčice, Tratinčice, Torreta, Halubajčići i Zvona Viškova.

Izvrsna interpretacija pjesama poput Krist na žalu, Hosana, Molitva, Isuse ja sam tu pred tobom, Ave Maria, Prva ljubav i drugih skladbi, sviranje i zvuk violine “Gospine violinistice” i klavira, te predivni glasovi mladih djevojaka oduševili su sve nazočne koji su ih nagradili velikim pljeskom. Na samom kraju sudionicama su uručeni prigodni darovi: košarice s rapskim autohtonim proizvodima.

(Tekst i fotografije preuzete sa ika.hkm.hr)

Koncert pogledajte ovdje:

Print Friendly, PDF & Email