Biskup Ivica Petanjak predvodio 10. krunicu Hrvata svega svijeta

10. subotu zaredom p. Ivan Ike Mandurić organizirao je online molitvu Marijine krunice s pozivom svim Hrvatima, u kojoj god se zemlji i na kojem god se kontinentu nalazili, da se priključe i tako ujedine u molitvi.

Ove subote okupio je 5 glazbenika i glazbenica establiranih na duhovnoj glazbenoj sceni: Alena Hržicu, Stijepu Gleđ Markosa, Mariju Husar Rimac, Rafaela Dropulića i Vanessu Mioč da animiraju molitvu desetica krunice. Predvoditelj i koordinator molitve bio je krčki biskup mons. Ivica Petanjak.

Na početku, biskup Petanjak svih je pozdravio a zatim, napomenuvši kako se Krčka biskupija nalazi u godini 100. obljetnice rođenja za nebo biskupa Antuna Mahnića, citirao je riječi sluge Božjega – poziv upućen u održanoj propovijedi sudionicima Prvog hrvatskog narodnog hodočašća u Lurd, 16. kolovoza 1908., na ustrajno i predano moljenje krunice:

„A ti o Hrvatski patniče, mukotrpni seljače, koji znojem lica svoga natapaš rodnu svoju hrvatsku grud, da pošteno preživiš; kad dođeš kući k svojim milim, ne prestani svima pripovijedati, što si ovdje u Djevičinu Gradu, zemlji čudesa, vidio i čuo. Reci svijetu, da slijepi progledaju, hromi hode, gubavci se čiste, gluhi čuju, mrtvaci ustaju! Pa ako ti je bila do sada Marijina krunica mila, neka ti bude odsele još milija. Da, ustrajno moli Marijinu krunicu, razmišljaj njezina otajstva, te ćeš odatle crpsti moć i utjehu u bijedama, koje te tlače.”

Poveo je zatim molitvu, a na kraju je svima podijelio svoj pastirski blagoslov.

Krunica se može pratiti preko facebook stranice: https://www.facebook.com/KrunicaHrvata/

Print Friendly, PDF & Email