Biskup Petanjak prevodio misno slavlje povodom blagdana Nevine dječice

Euharistija 28_12_2015 (2)Na blagdan Nevine dječice, 28. prosinca, krčki biskup mons. Ivica Petanjak, predvodio je u Krčkoj katedrali svečanu svetu misu na kojoj su nazočili članovi Pokreta za život, svećenici, redovnici i redovnice te vjernici laici i simpatizeri Pokreta. Cilj Pokreta za život je promicanje, razvitak i unapređenje prava na život, te zaštita svakog ljudskog života od začeća do naravne smrti. Upravo je zato blagdan Nevine dječice prikladan trenutak za okupljanje i molitvu za život. 

“Mi smo večeras ovdje okupljeni da molimo za život. U mnogim našim krajevima je običaj da se na današnji dan donose djeca naEuharistija 28_12_2015 blagoslov. Blagoslov brani i štiti život. Podržava život i čuva ga. Bog je dvije stvari pridržao sebi: početak i kraj ljudskog života. Tko u to dvoje dirne snosi posljedice. Nismo došli svojom voljom na ovaj svijet i ne možemo otići s ovog svijeta svojom voljom. Bog je jedini gospodar života” kazao je u svojoj propovijedi biskup Petanjak. Govoreći o poruci ovoga blagdana za svakog vjernika biskup Petanjak istaknuo je: “Dijete je nevino, nedužno, čisto, bezgrešno, nemoćno i ono ukazuje na svu moguću sebičnu prljavštinu koja je nataložena u nama starima. Ako djetetom manipuliramo bilo prije bilo poslije poroda, ili ga ubijemo, ono će nas cijeli život podsjećati na sebe svojom čistoćom i nevinošću i ukazivati na našu sebičnost i oholost. Sebičnost želi ušutkati Boga. Ne zaboravimo da je Bog izvor i ljubitelj života. Zbog toga se život ne može ubiti, ne može ušutkati. Ako eliminiramo život on će nastaviti govoriti u našoj savjesti i progonit će nas. Dijete nas svojim ponašanjem podsjeća kako trebamo živjeti.  S osmijehom, bezazleno, čisto, darujući se, povjeravajući se.”

Nakon svete mise zajedništvo se nastavilo u prostorima Biskupskog ordinarijata gdje je bilo upriličeno druženje za sve članove i simpatizere Pokreta za život.

Biskup s clanovima Pokreta za zivot (1)Biskupa Petanjka i sve nazočne pozdravio je u ime predsjednika Pokreta za život dr. Šime Paparića, g. Toni Hrabrić. Čestitajući nadolazeću 2016. godinu, pozvao je na zajedničku molitvu i zalaganje oko očuvanja života.

S.I.

Print Friendly, PDF & Email