Biskup Petanjak u posjetu Psihijatrijskoj bolnici Rab

U ponedjeljak 21. studenog 2015. na poziv kapelana Psihijatrijske bolnice Rab fra Ivana Gavrana, biskup Petanjak posjetio je istoimenu bolnicu u Kamporu. U pratnji biskupu bili su i vlč. Anton Depikolozvane, dekan Raba, fra Ivan Gavran i fra Tomislav Ćurić. Dočekali su ih dr. Vesna Šendula Jengić, ravnateljica bolnice, i medicinsko osoblje.

Posjet Psihijatrijskoj bolnici u Rabu

Ravnateljica je u kratkom susretu biskupa upoznala o velikom značaju bolnice za otočno stanovništvo ali i o njenom povijesnom putu i razvoju te preprekama i poteškoćama u aktualnom radu.

Nakon susreta s ravnateljicom biskup se susreo i s većinom medicinskog osoblja i radnicima bolnice te im se obratio pružajući im podršku u njihovom radu, jer je i sam tijekom domovinskog rata u Splitu bio bolnički kapelan pa mu njihova služba bliska i poznata. Nakon zajedničke molitve i nekoliko upućenih pitanja, biskup se s pratnjom zaputio u obilazak dvaju odjela bolnice i posjet bolesnicima s kojima je imao priliku izmjeniti nekoliko riječi te ih ohrabriti na putu izliječenja.

Na koncu posjeta susreo se i s molitvenom zajednicom koja djeluje pri bolnici.

Print Friendly, PDF & Email