Biskupijsko hodočašće “Putevima hrvatskih svetaca”

U Kotoru kod bl Ozane

Hodočašće Krčke biskupije Putevima hrvatskih svetaca započelo je u četvrtak 27. listopada 2016. Na hodočašće se uputilo gotovo 700 hodočasnika predvođeni krčkim biskupom mons. Ivicom Petanjkom i četrnaestoricom svećenika. Prvog dana hodočasnici su posjetili Šibenik a svetu Euharistiju slavili su u Svetištu sv. Nikole Tavelića. Euharistijsko slavlje predvodio je krčki biskup mons. Ivica Petanjak. Hodočasnike je dočekao i pozdravio šibenski biskup mons. Tomislav Rogić.

Drugog dana hodočasnici su posjetili i razgledali Dubrovnik te u Dubrovačkoj katedrali sudjelovali na euharistijskom klanjanju i blagoslovu grla. Nastavili su zatim put prema Crnoj Gori točnije Herceg Novom, rodnom mjestu sv. Leopolda Bogdana Mandića gdje su slavili svetu Euharistiju.

Hodočasnici, smješteni u Budvi, trećeg su dana hodočašća posjetili prekrasan otočić i ujedno marijansko svetište Gospe od Škrpjela te Muo, mjestašce u kojem se nalazi tijelo bl. Gracije Kotorskog a zajedničko Euharistijsko slavlje koje je predvodio biskup Ivica slavili su u Kotorskoj katedrali. U Kotoru su hodočastili i bl. Ozani Kotorskoj čiji se sarkofag nalazi u crkvi sv. Marije.


Posljednjeg dana hodočašća, u nedjelju 30. listopada, hodočasnici su slavili sv. Euharistiju u predivnoj crkvi sv. Eustahija u Dobroti, naselju Kotorske općine te se uputili svojim kućama.

Fotografije: Walter Salković i Nadio Kralj

Print Friendly, PDF & Email