Blagoslov obnovljene župne kuće u Njivicama

U subotu 5. studenog 2016. krčki biskup mons. Ivica Petanjak blagoslovio je novoobnovljenu župnu kuću u Njivicama.kuca-izvanaNjivički župnik vlč. Božidar Volarić na početku programa pozdravio je biskupa Ivicu, biskupa u miru mons. Valtera Župana, načelnicu Općine Omišalj mr. sc. Mirelu Ahmetović, predsjednika Općinskog vijeća g. Krešimira Kraljića te sve koji su se odazvali na ovo slavlje. Zahvalio je svima koji su kroz ove dvije godine financijski potpomogli ostvarenje ovog projekta, posebno Biskupiji Krk, Općini Omišalj te mnogim župljanima i posjetiteljima Njivica, a zatim i svima onima koji su sudjelovali u izgradnji i ostalim etapama obnove župne kuće. Pročitao je zatim i pozdrave i čestitke nekadašnjih njivičkih župnika: vlč. Antona Barbiša, vlč. Antuna Zeca te vlč. Antona Tamaruta. Čestitku je uputio i kardinal Josip Bozanić koji je prije 25 godina, tada kao krčki biskup, osnovao župu Njivice odijelivši je tako od omišaljske župe. Kardinal Bozanić istaknuo je kako se raduje svakom napretku ove mlade Župe, posebno za plodove duhovnih zvanja te kako moli Gospodina „da blagoslovom prati obitelji i pojedince kako bi svi nastojali biti svjedoci vjere i nade u ovom bremenitom vremenu“.
Okupljenima su se obratili i načelnica Mirela Ahmetović izrazivši radost zbog sudjelovanja u ostvarenju ovog projekta kao i Boris Kirinčić, dipl. ing. građ, koji je nadzirao njegovu realizaciju.
Mons. Ivica Petanjak, prigodom blagoslova, pozvao je župljane Njivica da ovu kuću zaista prihvate kao svoju, kao prostor koji je namijenjen njima, njihovim potrebama i zajedničkom okupljanju.
Slavlje su animirali Župni zbor i dječji zbor iz Njivica, sopci te TS „Boduli“.

I.Ž.

Print Friendly, PDF & Email