Božićni koncert “Mali Isuse, sretan rođendan!” u Krčkoj katedrali

Na blagdan sv. Stjepana prvomučenika dječji župni zbor “Kapljice” u zajedništvu sa Zborom svojih roditeljima već tradicionalno je upriličio božićni koncert na poklon svojim župljanima i dragim gostima pod vodstvom vjeroučiteljica Vesne Avsec i Mirjane Žužić te duhovnim vodstvom  Antona Valkovića, krčkog župnika. 

70ak djece vrtićkog i školskog uzrasta te 40ak njihovih roditelja se od jeseni redovito pripremalo kako bi pjesmom obogatili božićno vrijeme te Gospodinu čestitali rođendan. Koncert “Mali Isuse, sretan rođendan” održan je pred dupkom ispunjenom katedralom. Niz autorskih, tradicionalnih i suvremenih božićnih  pjesama upotpunile su i scene iz igrokaza “Četiri evanđelista pišu o Božiću” napisan iz pera M. Žužić vjeroučiteljice, a kojeg su uprizorili mladi iz naše župe.

Izvođače je posebno obradovala nazočnost uzvanika među kojima su bili i mons. Valter Župan, biskup u miru, te prof. Darijo Vasilić, krčki gradonačelnik.

Kada “kradljivci” zajedništva i obiteljskih vrijednosti vrebaju u svakom danu, prizor iz betlehemske štalice ohrabruje i okuplja u ljubavi i za Ljubav. Tako okupljeni, istim repertoarom, na blagdan sv. Ivana evanđeliste, zborovi i mladi gostovali su u župi Baška gdje su srdačno i širokogrudno dočekani od strane vlč. Ivice Katunara, župnika i župljana domaćina. 

Slika koju su vidjeli pastiri i kojoj su se poklonili nikad ne stari već uvijek aktualno ohrabruje i privlači – tako neka i u budućnosti okuplja i nagradi trud obitelji koje nastoje živjeti duh Božića i u današnje vrijeme! 

Aleksandra Udina

Print Friendly, PDF & Email