Posjet biskupa Ivice domu “Mali Kartec” u Krku

Na četvrtu nedjelju Došašća, koja je ove godine pala točno na Badnjak, otac biskup Ivica posjetio je Dom za stare i nemoćne osobe »Mali kartec« u Krku te slavio svetu misu. U Domu ga je dočekao vlč. Anton Peranić, duhovnik štićenika ovog Doma, a svoju dobrodošlicu iskazao je i gospodin Mladen Pokrajčić, ravnatelj Doma. Na svetoj misi, koju je Otac Biskup slavio u koncelebraciji sa vlč. Antonom i uz asistenciju đakona vlč. Josipa, sudjelovao je ne mali broj štićenika Doma. Kako je sveta misa bila od četvrte nedjelje Došašća, u ulomku iz evanđelja čuli smo o događaju navještenja Blaženoj Djevici Mariji da će začeti i roditi Sina Božjega.

Otac Biskup istaknuo je u homiliji kako Bogu nitko nije nevažan, a to vidimo i iz činjenice da je Bog izabrao ne Jeruzalem za utjelovljenje i dolazak svoga Sina među ljude, nego malo mjesto Nazaret – mjesto koje dotad čak nije imalo ni spomena u spisima Staroga zavjeta. Nadovezujući se na te misli, Biskup je rekao prisutnima: »Vjerujem da i vi koji ovdje u ovome domu za umirovljenike provodite svoje staračke dane, koji puta padnete u napast i mislite kako više niste nikome važni, kako ste nekad bili netko i nešto, a sad ste ništa, kako se vas više ni zašto ne pita«, te kazao da tomu nije tako. »Ovaj svijet ne izgrađuju samo moćni i bogati jer oni i onako najprije na sebe misle, nego se ovaj svijet izgrađuje i lijepom riječju, dobrotom, strpljenjem, životnom mudrošću, smješkom na licu i zahvalnošću za svaku učinjenu uslugu«, rekao je Otac Biskup. Pri kraju homilije, biskup Ivica istaknuo je i tri rečenice koje je anđeo Gabrijel rekao Mariji (»Raduj se!«, »Ne boj se!«, »Rodit ćeš Sina!«).

Na samom koncu ovog lijepog slavlja, vlč. Anton je zahvalio svima prisutnima koji su sudjelovali u ovom euharistijskom slavlju: Ocu Biskupu, đakonu, pjevačima, sakristanu, svim štićenicima Doma i djelatnicima doma na čelu sa ravnateljem gospodinom Mladenom Pokrajčićem.

Nakon svete Mise, biskup Ivica posjetio je zajedno sa vlč. Antonom nemoćne članove Doma koji se nalaze u stacionaru. Uz osmijeh na licu, lijepu riječ te gdjegod i koju pjesmu, Otac Biskup zaželio je svim nemoćnim i bolesnim štićenicima blagoslovljen i sretan Božić.

Print Friendly, PDF & Email