“Božićni san” – priredba zbora “Kapljice” u krčkoj katedrali

Čestitajući Božić svima u Katedrali, kao i onima koji su program pratili putem kablovske televizije, započela je priredba „Božićni san“ koju su 26. prosinca u 19 sati izveli dječji zbor „Kapljice“ i njihovi gosti.

Božićni koncerti na blagdan sv. Stjepana prvomučenika u župi Krk uobičajeni su već dugi niz godina. Posljednje dvije omela ih je korona, a godinu prije, tj. 2019. „Kapljice“ su nastupile u došašću, točnije 14. prosinca, na otvaranju 100. obljetnice rođenja za nebo sluge Božjega biskupa Mahnića, pa je zadnji božićni koncert u Katedrali bio pred 4 godine!

U razmišljanju što ove godine ponuditi, kako obogatiti ovogodišnji Božić, sjetili smo se autorskog CD-a dječjih božićnih pjesama „I ja bih s njima“ izdanog pred 20 godina, a 10 pjesama na njemu objavljenih samo su na promociji otpjevane u cijelosti. Pjesme za koje je najvećim dijelom tekst napisala i skladala ih vjeroučiteljica Vesna, više se izvode po vrtićima, školama i župama u Lijepoj našoj nego „kod kuće“. Na svakom božićnom koncertu običavalo se otpjevati po koju, a na ovogodišnjoj su priredbi otpjevane sve. Prije 20 godina pjevala su ih djeca koja su u međuvremenu postala roditelji. Tako da su danas među članovima „Kapljica“ upravo i njihova djece!

Čitajući naslove pjesama jedan je zaintrigirao vjeroučiteljicu Mirjanu. Pjesma se zove „Mala Ana“. Pitajući se tko je ona bila i što bi se o njoj još moglo saznati, osim onoga što je već u pjesmi, autorica je napisala priču „Božićni san“ koju su ispričale „Kapljice“ i gosti: učiteljica Željka Žic Stašić i braća Lovro i Damjan Komljenović koji su priču pratili violinom i violončelom.

Katedrala je bila ispunjena onima koji su radost Božića mogli doživjeti kroz pjesmu i riječ malenih.

vjeroučiteljica Mirjana

Print Friendly, PDF & Email