Don Anton Šuljić dobitnik nagrade za životno djelo Hrvatskoga društva katoličkih novinara

Hrvatsko društvo katoličkih novinara dodijelilo je u petak, 22. svibnja na YouTube kanalu Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, nagrade i priznanja u prigodi 54. svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija. Dobitnik nagrade za životno djelo je don Anton Šuljić – za dugogodišnje kvalitetno novinarsko, publicističko, uredničko i izdavačko djelovanje u širenju Radosne vijesti putem medija.

Nagradu mu je udijelio predsjednik Odbora Hrvatske biskupske konferencije za sredstva društvenih komunikacija hvarski biskup Petar Palić.

Don Anton Šuljić zahvalio je uime svih koji su dobili nagrade. Prisjetio se svojih novinarskih početaka iz 1989. godine kada je radio u Hrvatskom institutu za liturgijski pastoral i uređivao Živo vrelo. Od tada, u neprekinutom nizu od 30 godina, traje njegov rad u medijima. Jedan od dragih mu medija za navještaj vjere jest i kantautorstvo kojim se bavi. Uz svu zahvalnost za primljenu nagradu, kaže kako se ona prava nalazi u proslavi Krista kojem je povjerovao. “Zadatak je svakog komunikatora da bude hrabar, i unutar Crkve i u javnosti, i da naviješta Istinu”, poručio je. Izrazio je zahvalnost Bogu i svim suradnicima u institucijama u kojima je radio, svima koji su prepoznali njegov rad i mons. Paliću koji mu je uručio nagradu.

O ostalim dobitnicima nagrada i o samom događaju pročitajte OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email