Druga večer predprograma Biskupijskog susreta obitelji

BSO_druga_vecer1Druga večer predprograma Biskupijskog susreta obitelji dogodila se u petak, 4. travnja u krčkoj katedrali.

BSO_druga_vecer2Zbor djece “Kapljice”, zbor mladih “Kap” te po prvi put okupljen zbor roditelja, svi iz župe Krk, pripremili su, pod vodstvom vjeroučiteljica Mirjane Žužić i Vesne Avsec, prigodni glazbeno scenski nastup pod nazivom “Pod okriljem neba”. Kroz svoj nastup oni su zapravo uprizorili priču za djecu Mali anđeo pisca Michaela O’Briena, gosta predavača ovog susreta obitelji. Scenski prikaz bio je prožet i mnogim pjesmama koje su izveli spomenuti zborovi ali i svjedočenjem Michaela O’Briena. Mali anđeo priča je o neobičnom anđelu čuvaru – Nehemiji, najmanjem anđelu na nebu koji nema krila, a koji će postati anđeo čuvar najmanjega dječaka na svijetu. Pisac je izrazio radost što je svoju priču vidio ovako oživljenu.

BSO_druga_vecer4

U svom obraćanju mnogobrojnim okupljenim vjernicima Michael O’Brien ispričao je dva zbiljska događaja iz vlastita života. Kroz te priče posvjedočio je svoju vjeru u Boga koji nije dalek, nezainteresiran za čovjeka i njegovu svakidašnjicu već mu je naprotiv blizak, brine se za njega, štiti ga, djelotvoran je u njegovu životu konkretnim interventima i sve okreće na dobro onima koji kroz život idu s povjerenjem i predanjem. “Mi patnju u potpunosti ne razumijemo, ali, i naša najveća tuga postat će nam u raju jasna. Bog za nas želi plodan život i spasenje. Ako prihvaćamo i najveću patnju, Bog će je izvesti na dobro. Anđeli nam u tome pomaži i štite nas”, naglasio je Michael O’Brien.

BSO_druga_vecer3

Krčki župnik vlč. Anton Valković zahvalio je svima koji su uložili trud u ostvarenje ove večeri, posebno roditeljima koji su pratili svoju djecu ali i sami sudjelovali u nastupu. “Njihov odaziv i želja da sudjeluju najveći je uspjeh i radost ovog susreta”, rekao je vlč. Valković.
Na kraju se prisutnima obratio i krčki biskup mons. Valter Župan rekavši kako je ovaj prvi biskupijski susret obitelji prevažan događaj za krčku biskupiju. Ohrabrio je roditelje u njihovoj želji da i sami budu akteri i nosioci ovakvih događanja.

Tekst: Irena Žužić
Foto: Miro Toljanić

Print Friendly, PDF & Email