Duhovna obnova djevojaka i žena Cresa i Lošinja

U organizaciji Apostolata žena Krčke biskupije „Marica Stanković“ u Betaniji se je od 23. – 25. listopada 2015. godine održala duhovna obnova za djevojke i žene otoka Cresa i Lošinja. Predvodio ju je vlč. Ranko Papić, župni vikar u Malom Lošinju.

Duhovna obnova za djevojke i žene Cresa i Lošinja

Kroz duhovnu obnovu prošlo je dvadesetak žena koje su sudjelovale prema svojim mogućnostima. Voditelj je kroz novozavjetne tekstove na snažan i motivirajući način progovarao o današnjoj svakodnevici žena. Zajednički molitveni trenuci, a posebno prilika za sakrament pomirenja, te sv. mise i klanjanja, doprinijeli su da dani provedeni u Betaniji doista i budu duhovna obnova.

Vjeroučiteljica Mirjana Žužić, koja se je također pridružila duhovnoj obnovi, približila je ženama ideju Apostolata za duhovno majčinstvo žena, te protumačila da je najveća svrha ovoga Apostolata utvrđivanje svake žene u vjeri, te još veći angažman u vlastitim župnim zajednicama.

Evo i komentara jedne sudionice:

Bilo je zaista lijepo, pa iako se sve međusobno ne poznajemo našle smo zajednički jezik! Vlč. Ranko je jednostavno, a opet duboko i jasno dotaknuo i približio  neke trenutke iz evanđelja i mise koje inače skoro ne primjećujemo ili ih jednostavno podrazumijevamo. Zaista je obogaćenje u našoj svakodnevici, vjerujem za svaku od nas prisutnih! Kako je komentirala jedna od nas, „moglo bi to biti i mjesečno“.

Print Friendly, PDF & Email