Duhovna obnova za vjeroučitelje i odgajateljice u vjeri

Duhovna obnova za vjeroučitelje i odgajateljice u vjeri Krčke biskupije održana je pastoralnom centru »Betanija« u Ćunskom od 13. do 15. veljače. Duhovnu obnovu i Županijsko stručno vijeće učitelja vjeronauka u osnovnim i srednjim školama Primorsko-goranske županije/biskupije, organizirali su predstojnik Katehetskog ureda Krčke biskupije, Anton Peranić i voditeljica Županijskog stručnog vijeća vjeroučitelja, Dubravka Buničić. 

Duhovna obnova u "Betaniji"

Tema susreta izazov je svakom vjerniku, a posebno vjeroučiteljima: “Biti Isusov učenik”. Susret je započeo u petak navečer slavljem svete mise i molitvom Večernje.

Sljedećeg dana sudionici su razmišljali o svom pozivu u svjetlu Isusovog poziva učenicima kako to opisuje evanđelist Marko. Markovo evanđelje približio im je Božidar Mrakovčić, profesor na Teologiji u Rijeci. Poseban naglasak voditelj je stavio na trostruki Petrov poziv i događaje u kojima je Isus oblikovao svoje učenike pripremajući ih za poslanje: čuda, preobraženje, navještaj muke i uskrsnuća. U radnom dijelu vjeroučitelji su se osvrnuli na program ovogodišnjeg hodočašća djece na grob biskupa Mahnića koje će biti u znaku dolaska novog krčkog biskupa. Poslijepodne je bila prilika za sakrament pomirenja kojem je prethodilo pokorničko bogoslužje u znaku Blaženstava.

U nedjelju ujutro slavljena je sveta misa kojom je zaključena duhovna obnova.

Ljiljana Filipas

Print Friendly, PDF & Email