Završnica Vjeronaučne olimpijade za vjeroučenike s područja Krčke biskupije

Završnica Vjeronaučne olimpijade za vjeroučenike s područja Krčke biskupije u organizaciji Katehetskog ureda Krčke biskupije održana je četvrtak 19. veljače 2015. u prostorima OŠ Frana Krste Frankopana u Krku. Na završnom natjecanju, koje je imalo za temu „Drugi Vatikanski sabor“, sudjelovalo je deset osnovnoškolskih ekipa.

Vjeronaučna olimpijada u Krku 2015.

Okupljanje u crkvi Majke Božje od Zdravlja

Vjeronaučna olimpijada započela u crkvi Majke Božje od Zdravlja u Krku. Riječi pozdrava i dobrodošlice natjecateljima i njihovim mentorima uputili su mr. Anton Peranić, predstojnik Katehetskog ureda i gosp. Serđo Samblić, ravnatelj OŠ Frana Krste Frankopana u Krku. Potom je biskup Valter Župan natjecateljima uputio riječi podrške i zaželio im uspjeh na Olimpijadi. Nakon toga sudionici su otišli prema osnovnoj školi.

Vjeronaučna olimpijada u Krku 2015.

Natjecatelje je posjetio i biskup mons. Valter Župan

Pod vodstvom mr. sc. Antona Peranića, predsjednika Povjerenstva za provedbu natjecanja, uslijedilo je natjecanje koje se sastojalo od tri dijela: pisanoga testa, tombole i „Milijunaka“.

Prvo mjesto s 90,75 bodova osvojila je ekipa OŠ Frane Petrića iz Cresa u sastavu: Korina Flego, Ivana Mlacović, Viktorija Mlacović i Sara Selmanović pod vodstvom vjeroučiteljice Dubravke Buničić. Oni će zastupati Biskupiju na državnom natjecanju u Krku od 8. do 10. travnja 2015. Drugo mjesto sa 75 bodova zauzela je ekipa OŠ Ivana Rabljanina iz Raba, a na treće mjesto sa 70,5 bodova plasirala se ekipa OŠ Frana Krste Frankopana Krk, PŠ Dubašnica iz Malinske.

Vjeronaučna olimpijada u Krku 2015.

Najbolja osnovnoškolska ekipa dolazi iz Cresa…

Na završnom natjecanju za učenike srednjih škola sudjelovale su dvije ekipe. Natjecanje je vodila zamjenica predsjednice Povjerenstva za provedbu natjecanja, vjeroučiteljica Martina Jurjević. Prvo mjesto s osvojenih 73,75 bodova osvojila je ekipa iz SŠ Ambroza Haračića iz Malog Lošinja u sastavu: Petra Grgurić, Dominik Karčić, Marija Mikić i Marko Mikić, pod vodstvom vjeroučiteljice s. Branke Plenča. Drugo mjesto zauzela je ekipa SŠ Mark Antuna de Dominisa iz Raba s 68,25 bodova.

Vjeronaučna olimpijada u Krku 2015.Vjeronaučna olimpijada u Krku 2015.

… a najbolja srednjoškolska ekipa iz Malog Lošinja

Natjecanje je završeno podjelom nagrada, koje je i ovaj put darovao naš biskup Valter, i priznanja natjecateljima i njihovim voditeljima, međusobnim čestitanjem i veseljem da ćemo se dogodine opet svi naći na ovom susretu, doduše s novom temom, možda i novim ekipama, ali još uvijek istom srdačnošću, gostoljubivošću i radošću.

Fotogalerija

Print Friendly, PDF & Email