Hodočašće djece biskupu Mahniću i prvi križni put djece Krčke biskupije

U subotu 23. ožujka održano je tradicionalno hodočašće djece Krčke biskupije na grob biskupa Mahnića. U Krk je toga dana pristiglo oko 350 djece s otoka Paga, Raba, Lošinja, Cresa i Krka, predvođene svojim svećenicima i vjeroučiteljima.

Sve okupljene u crkvi Majke Božje od zdravlja pozdravio je predstojnik Katehetskog ureda vlč. Zvonimir Seršić i progovorio o Mahniću kao čovjeku molitve i Mahnićevom molitvenom dnevnom rasporedu.

U prvom dijelu programa održana je pobožnost križnog puta i bio je to prvi križni put djece Krčke biskupije. Razmišljanja i molitve napisala su sama djeca iz svih osnovnih škola na području biskupije. Križni put odvijao se na prostoru od crkve Majke Božje od zdravlja, preko trga Krčkih glagoljaša, samostana sestara Benediktinki do samostana franjevaca Trećoredaca.

Nakon prvog molitvenog dijela uslijedila je u krčkoj katedrali sveta misa koju je predvodio krčki biskup mons. Ivica Petanjak. U svojoj je propovijedi, osvrćući se na primjer biskupa Mahnića ali i na dnevna čitanja, govorio o važnosti zajedništva.

Nakon mise i molitve na grobu biskupa Mahnića sva su djeca sa svojim vjeroučiteljima nastavila zajedničko druženje uz pizzu i sokove na trgu Krčih glagoljaša pored Osnovne škole.

Tekst: Z. Seršić
Fotografije: V. Avsec, s. Ružica Dodig

Print Friendly, PDF & Email