Mladi u Svetištu M. B. Goričke zajedno u molitvi i druženju

U subotu i nedjelju, 29. i 30. rujna 2018. godine mladi Krčke biskupije hodočastili su u svetište Majke Božje Goričke na otoku Krku. Geslo je bilo „Molitva – ključ za nebo“ i to je upravo bila tema o kojoj smo promišljali i o kojoj smo slušali.

Velečasni Silvio Španjić nam je predstavio 4 vrste molitve: molitvu zagovora, molitvu klanjanja te molitvu slavljenja i razmatranja. Uz velečasnog Silvija molitvu su nam približili i mladi sa svojim kratkim svjedočanstvima.

Podijeljeni u male grupe molili smo zajedno i jedni za druge. Nakon ručka, okrijepljeni i odmoreni vratili smo se u dvoranu i još jednom poslušali vlč. Silvija i njegov nagovor o razmatranju. Uvedeni u taj način molitve i sami smo ga morali iskusiti te smo u pola sata razmatrali različite tekstove iz Svetog Pisma i primjenjivali ih na svoje živote. Duboko povezani s Bogom, pripremili smo se za ispovijed i duhovni razgovor sa svećenikom. U isto vrijeme, klanjali smo se pred Presvetim te i taj način molitve o kojem smo čuli ujutro proveli u djelo. Nakon klanjanja slavili smo svetu misu i završili dan večerom, druženjem i igrama.

Nedjelju smo započeli jutarnjom molitvom časoslova i doručkom, a nakon kratkog druženja dočekali smo našeg oca biskupa Ivicu i s njime slavili svetu misu. Nakon mise okupili smo se svi zajedno u dvorani da bismo čuli što nas mlade čeka u ovoj novoj školskoj godini. Obratio nam se i biskup te nas svojim riječima ohrabrio da nastavimo sa zajedništvom koje smo ostvarili ovdje i još nam više svojim iskustvima približio molitvu. Obratio nam se i mons. Renato Kučić, svećenik Krčke biskupije, tajnik nuncijature, trenutno na službi u dalekom Paragvaju. Ispričao nam je svoja iskustva s molitvom te nas upoznao sa svojim radom, a i odgovorio na neka naša pitanja. Naše zajedničko uranjanje u molitvu  i početak divnog putovanja koje nas čeka ove godine završili smo zajedničkim ručkom i s razmišljanjem o novim slijedećim susretima.

Neli Salković

Print Friendly, PDF & Email