Najava državnog natjecanja iz vjeronauka u Krku

Katehetski ured Krčke biskupije u suradnji s osnovnom školom “Fran Krsto Frankopan” iz Krka ove godine organizira državno natjecanje iz vjeronauka za učenike osnovnih i srednjih škola – „Vjeronaučna olimpijada 2015“. Tema natjecanja je: Drugi vatikanski koncil.

Natjecanje će se održati od 8. do 10. travnja 2015. godine u prostorijama OŠ “Fran Krsto Frankopan” Krk i hotelu „Dražica“. Ugostit ćemo oko 200 sudionika (natjecatelji, mentori i državno povjerenstvo) iz svih naših biskupija. Krčku biskupiju zastupat će vjeroučenici iz OŠ Frane Petrića iz Cresa i vjeroučenici SŠ Ambroza Haračića iz Malog Lošinja.

Bit će to prigoda za promociju vjerske i kulturno-povijesne baštine naše Biskupije i dijela Primorsko-goranske županije. Natjecanje započinje u srijedu, 8. travnja u 20.00 sati kulturnim programom i predstavljanjem ekipa u sportskoj dvorani osnovne škole. Osim natjecateljskog dijela predviđeni su kulturno edukativni programi.

U četvrtak ujutro posjetit ćemo kompleks sv. Lucije u Jurandvoru, a popodne će se natjecatelji, njihovi mentori i članovi državnog povjerenstva, upoznat s kulturnim i vjerskim spomenicima grada Krka.

Vrhunac okupljanja sudionika natjecanja bit će u četvrtak, 9. travnja u 18.00 sati kad ćemo u katedrali slaviti sv. misu koju će predslaviti naš biskup mons. Ivica Petanjak, a liturgiju će animirati župni dječji zbor Kapljice. Bit će lijepo da nam se tom zgodom pridruže i ostali župljani.

Natjecanje će završiti u petak 10. travnja završnim dijelom natjecanja, proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada.

Nadamo se da će tri dana u srcu Vazmenog tjedna sudionici natjecanja unijeti dobri duh u naš grad i župu, a mi ćemo nastojati biti dobri i gostoljubivi domaćini.

Print Friendly, PDF & Email