Obilježena obljetnica smrti biskupa Karmela Zazinovića

Dvadeset i šesta obljetnica smrti pokojnog krčkog biskupa, Karmela Zazinovića, obilježena je sv. misom u Katedrali, u ponedjeljak, 6. ožujka 2023., s obzirom da je 5. ožujka o. g. pao na 2. korizmenu nedjelju. Sv. misu u 18,00 sati, u odsutnosti o. Biskupa, predvodio je mons. Franjo Velčić, generalni vikar, u koncelebraciji s vlč. Slavkom Zecom, kanonikom Stolnog kaptola, vlč. Antonom Valkovićem, krčkim župnikom i vlč. Antonom Zecom, umirovljenim svećenikom, te uz prisutnost mons. Antuna Toljanića, začasnog kanonika Stolnog kaptola.

U propovijedi se je Predvoditelj osvrnuo na Božju riječ dana, ističući obilje koje nam korizma donosi. U odlomku iz knjige proroka Daniela slušamo izraz kajanja zbog neposlušnosti Božjoj riječi objavljenoj po prorocima. Kajanje uvijek prethodi obraćenju, odnosno nema obraćenja bez kajanja. „Za milost našega kajanja i obraćenja sigurno mole i naši pokojni, pa tako i naš biskup Karmelo“, istaknuo je.

Na kraju sv. mise svećenici su se u pratnji pjevača uputili na grob pok. krčkog biskupa koji se nalazi u kapeli Srca Isusova, te izmolili molitve za odrješenje.

M. Žužić
Foto: V. Avsec

Print Friendly, PDF & Email