Održano Biskupijsko stručno vijeće vjeroučitelja

Na spomendan sv. Tome Akvinskog 28. siječnja 2021. održan je drugi skup vjeroučitelja Krčke biskupije u ovoj školskoj godini. U organizaciji Katehetskog ureda i vjeroučiteljice Dubravke Buničić, voditeljice Županijskog stručnog vijeća skup je, kao i prethodni u studenom, održan online u Classroom učionici. Na početku susreta vjeroučitelje je pozdravio predstojnik Katehetskog ureda mr. Anton Peranić, a potom ih je svojom pastirskom riječju u radu ohrabrio i o. biskup Ivica Petanjak.

Predstavljanje videolekcija iz Katoličkog vjeronauka i potpore koje pruža MZO i AZOO u organizaciji online nastave naziv je predavanja kojeg je održala Kristina Zubalj, vjeroučiteljica savjetnica iz OŠ Nikole Tesle u Rijeci.

Centralna tema susreta bila je interaktivna radionica o korištenju digitalnih alata u nastavi. Kroz radionicu pod nazivom Planiranje lekcija i učenje kroz igru putem Nearpoda vodila je Mateja Jurjako, profesorica matematike i informatike a odnedavna i učitelj savjetnik.  Na jednostavan i zanimljiv način profesorica Jurjako je prikazala način rada u Nearpodu kao i sve mogućnosti korištenja ovog digitalnog alata u vjeronaučnoj nastavi.

Pod točkom razno vjeroučiteljica Mirjana Žužić iznijela je članovima vijeća ideju o provedbi projekta povezivanja vjeroučenika Krčke biskupije s vjeroučenicima u potresu nastradalog područja Banovine, odnosno Sisačke biskupije. Obzirom da ove dvije biskupije povezuje isti svetac zaštitinik sv. Kvirin, projekt je nazvan Djeca Krčke biskupije – djeci Sisačke biskupije, po rukama sv. Kvirina. Pod vodstvom svojih vjeroučitelja djeca će tijekom korizme pripremiti kutije sa simboličnim darovima i porukom kojom će pružiti podršku, iskazati pažnju i kršćansku ljubav prema svojim vršnjacima u potresom pogođenim područjima.

Dubravka Buničić

Print Friendly, PDF & Email