Raspjevana Petrova u Supetarskoj Dragi

Supetarska Draga 29. lipnja u svečarskom je ozračju proslavila svog patrona sv. Petra. Već na jutarnjoj sv. misi, kojoj su suslavili, uz upravitelja župe sv. Petra, apostola vlč. Sašu Malovića, dekan mons. Mladen Mrakovčića, nekadašnji župnik Petar Kordić, te ostali svećenici otoka. Posebni pozdrav upućen je svećeniku vlč. Ivanu Plješi, koji je slavio šezdeset godina svećeništva. Došao je u svoje rodno mjesto kako bi s mještanima i braćom svećenicima proslavio svoj blagdan. Godine 1970. otišao je van domovine u Hrvatsku katoličku misiju Kalsruhe i Ettlingen, Njemačka.

Gđa Lela Vidas u svom pozdravu uime župe je između ostalog rekla:“ Svećeničkim posvećenjem i ređenjem Gospodin vas je pozvao i dao vam milost da kroz sve ove godine budete učitelj evanđeoskih kreposti. Hvala što ste cijeli svoj život posvetili tome i bili spremni na žrtvu i odricanje radi kraljevstva nebeskog i spasenja duša.“

Nakon večernje svete mise koju je predvodio don Robert Zubović, dekan Lošinjskog dekanata, svoje su pjesme okupljenima poklonili članovi rapskih klapa: Užanca (ž), Sozal (ž), Krijanca (m), Rab (m), Eufemija (m), te su otpjevali svaki po dvije  skladbe sa svojih repertoara, a na kraju su okupljene u zajednički klapski zbor izvele pjesme koje su s njima pjevali razdragano svi prisutni.

Vlč. Saša zahvalio se svima koji su pomogli u organizaciji, posebno članovima SRK Tunera, te klapama koje su poklonile svoje vrijeme i pjesme, svima okupljenim u molitvi, ali i u proslavi.

Predsjednik SRK Tunera gosp. Ivan Šimac, podijelio je Zahvalnice: umjetničkom voditelju gosp. Miljenku Vidasu Keryu, te svakoj od klapa čiji su članovi nesebično darovali svoje vrijeme i ljubav kroz pjesmu nebeskom zaštitniku ovoga mjesta, svetom Petru, te svima onima koji su došli sa raznih strana otoka, jer ljubav razumije onu tajnu: da se darujući drugima ljubav, mi sami obogaćujemo.

Nakon odslušanih pjesama, posluženi su domaći uradci članova udruge, te nastavilo veselo zajedništvo i druženje.

Ružica Kaštelan

Print Friendly, PDF & Email