Susret biskupa Ivice s ravnateljima odgojno-obrazovnih institucija

U srijedu 12. prosinca u Biskupskom dvoru u Krku biskup Ivica Petanjak susreo se s ravnateljima i ravnateljicama odgojno – obrazovnih institucija na području Biskupije Krk: dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola te Centra odgoja i obrazovanja.

Okupljenima se obratio predstojnik Katehetskog ureda mr. Anton Peranić koji je zahvalio ravnateljima na dosadašnjoj otvorenosti, susretljivosti i kvalitetnoj suradnji sa željom da se ta suradnja nastavi i dobije na još većoj kvaliteti. Povukao je mnoge poveznice između biskupove i ravnateljske službe koje su iznimno zahtjevne te traže mnogo socioloških i upraviteljskih vještina ali i mnogo strpljivosti i požrtvovnosti.

Biskup Ivica Petanjak zahvalio se ravnateljima i ravnateljicama na gostoljubivosti koju osjeća svaki put kad se s njima susretne prigodom svojih pastirskih pohoda. Također, izrazio je razumijevanje prema njihovoj odgovornoj službi čiji se nosioci svakodnevno moraju suočavati sa mnogovrsnim, mnogobrojnim i uvijek novim izazovima. Uputio im je riječi ohrabrenja i podrške  te naglasio kako se radi o prevažnom i časnom radu u djelatnosti koja oblikuje nove generacije i nove nosioce društva.

Ravnatelji i ravnateljice predstavili su svoje škole, njihovu brojčanost ali i prilike u kojima djeluju.

Ovo predbožićno druženje završeno je zajedničkim ručkom.

Irena Žužić

 

Print Friendly, PDF & Email