Susret vjeroučitelja i odgojiteljica u vjeri Riječke metropolije na Cresu

Dana 22. lipnja, u organizaciji Katehetskog ureda Krčke biskupije, održan je 15. u nizu susret vjeroučitelja i odgajateljica u vjeri Riječke metropolije. Susret na kome je sudjelovalo osamdesetak vjeroučitelja i odgojiteljica u vjeri održan je na otoku Cresu u Creskom dekanatu na području župe Cres uključujući pripadajuće župe i mjesta Loznati, Lubenice i Valun. Susret je započeo gostoprimstvom domaćina u čije je ime nazočne dočekao i pozdravio creski župnik vlč. Marijan Kosić.
Nakon razgledavanja znamenitosti grada Cresa uz stručno vodstvo, okupljeni su u zajedništvu dvanaestero svećenika i krčkim biskupom Ivicom Petanjkom proslavili svetu misu zahvalnicu, za proteklu školsku godinu i sva primljena dobra, u župnoj crkvi u Cresu. U propovijedi biskup Ivica osvrnuo se na djelovanje apostola Pavla koji je svojom zauzetošću oko svakovrsnoga dobra kršćanske zajednice sam prije svega činio ono što je propovijedao te tako davao primjer revnosti u nastojanju oko obraćenja i kršćanskog odgajanja duša, na što je biskup pozvao i sve vjeroučitelje/ice i odgajatelje/ce u vjeri. Imati vjeroučiteljski poziv nije posao koji se radi samo za plaću već on mora biti znak oduševljenosti za Boga i ljude, rekao je biskup Ivica, potičući okupljene da još bolje i oduševljenije navještaju Evanđelje živeći svoj vjeroučiteljski poziv. Na kraju svete mise nazočnima se obratio i predstojnik Katehetskog ureda Krčke biskupije vlč. Anton Peranić koji se zahvalio creskim vjeroučiteljima i svećenicima za rado prihvaćenu i kvalitetno ostvarenu organizaciju susreta.
Nakon jutarnjeg djela uslijedio je zajednički ručak i nastavak obilaska ostalih znamenitosti od čega je posebno bila zanimljiva povijest Lubenica, o čemu je govorio lubenički župnik Denis Žuškin. Nakon ovoga posebnoga mjesta sudionici su nastavili do živopisnoga Valuna, gdje je susret završio u radosnom ozračju bratskoga druženja. 

MK

Print Friendly, PDF & Email