U Biskupiji održano Božićno čestitanje

U srijedu, 20. prosinca 2017., u prostorima Biskupije u Krku, upriličeno je tradicionalno Božićno čestitanje kojem je domaćin krčki biskup mons. Ivica Petanjak. Uz predstavnike svećenika, redovnika, redovnica, vjeroučitelja i crkvenih djelatnika, sudjelovali su i predstavnici civilnih vlasti te društvenog i javnog života otoka Krka.

Nazočnima se najprije obratio mons. Franjo Velčić, generalni vikar Biskupije Krk. Nakon što je sve pozdravio, rekao je: „U Božićnom otajstvu dolazi nam Bog kao malo dijete, rođen iz krila žene, potpuno ovisan o ljubavi i pomoći drugih.  On tako želi  nas riješiti umišljenosti da smo uvijek jaki, neovisni, samodostatni. Upućeni smo jedni na druge i tek u međuodnosima ostvarujemo sebe. Ovakvi događaji, znak su dobre volje da u svojoj svakodnevici to i ostvarimo.“ Podsjetio je sve na Godinu duhovnih zvanja koja je u listopadu započela te kolika je važnost prisutnosti svećenika u našim otočnim mjestima.

Uime načelnika otoka Krka i predstavnika javnog sektora i civilnih vlasti, prigodnu čestitku izrekao je krčki gradonačelnik Dario Vasilić, prof. Zahvalio je biskupu za sve što je organizirao i poduzimao za vjernike u protekloj godini. Oslanjajući se na riječi pape Franje iz knjige Hrabrost mira, ističe kako je važno da budemo ustrajni u uspostavi dijaloga, u poštivanju drugoga i izgradnji suživota.

Čestitarima se zatim obratio biskup Ivica. U događaju Božića otkrivamo veliko otajstvo: nebo i zemlja sastali su se u životu jednog djeteta. Božić nam otkriva neusporedivu vrijednost čovjekova života i važnost da se za njega zauzimamo. Gdje se život ne podržava, nema ni budućnosti; zato biskup poziva i načelnike da naprave sve da podupru i promiču život, te pomognu obiteljima, posebno onima sa više djece.
Za kraj, biskup je istaknuo kako su i svećenici i predstavnici civilnih institucija u službi čovjeka pa je uistinu prevažan dijalog, suradnja i zauzetost za dobro stanovnika koji su im povjereni.

Uslijedilo je čestitanje te ugodno druženje uz prigodni domjenak.

Print Friendly, PDF & Email