U Biskupiji u Krku održano božićno čestitanje

U srijedu, 21. prosinca 2016., u prostorima Biskupije u Krku, upriličeno je tradicionalno Božićno čestitanje kojem je domaćin krčki biskup mons. Ivica Petanjak. Uz predstavnike svećenika, redovnika, redovnica, vjeroučitelja i crkvenih djelatnika, sudjelovali su i predstavnici društvenog i javnog života otoka Krka.
Nazočnima se najprije obratio mons. Franjo Velčić, generalni vikar Biskupije Krk. Istaknuo je kako je ovo blagdansko vrijeme „prava prilika da osvijetljeni Božićnim otajstvom, odstranimo svaku tamu koja nam priječi istinsko sagledavanje sebe samih i naših odnosa s drugima“. „Božić poziva svakoga da sebe potpunije ostvari u svome čovještvu, u svom življenju“. Spomenuo se zatim protekle Godine Milosrđa te posebno dvaju veliki biskupijskih hodočašća koji su je obilježili: Hodočašće sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću u Zagreb, prigodom dolaska njegova tijela, te hodočašće „Putevima hrvatskih svetaca“, koje je okupivši gotovo 700 vjernika bilo hodočašće „istinske radosti, zajedništva i duhovne okrjepe“.
Usmjerivši svoj pogled na godinu koja je pred nama, najavio je Biskupijski susret obitelji koji će se održati 2. travnja u Malom Lošinju, pod geslom „Očinstvo i majčinstvo – dva lica roditeljskog poslanja“, te usmjerenost na veću zauzetost i skrb za nova svećenička i redovnička zvanja.
Uime načelnika otoka Krka i predstavnika građanstva, prigodnu čestitku izrekao je krčki gradonačelnik Dario Vasilić, prof.
Biskup Ivica zahvalio je na čestitkama te poželio svima da Božić proslave radosno, istinski i autentično, shvaćajući ga kao susret s bližnjima ali i sa samim Bogom. Potaknuo je sve  na veću zauzetost oko stvaranja boljih uvjeta za život i naseljavanje ovih naših prostora.
Uslijedilo je čestitanje te ugodno druženje uz prigodni domjenak.

Irena Žužić

Print Friendly, PDF & Email