U Lunu obilježena 30. obljetnica biskupskog posvećenja mons. Srećka Badurine

Na svetkovinu Bogojavljenja vjernici župe Lun na otoku Pagu spomenuli su se 30. obljetnice biskupskog posvećenja domaćeg sina dr. Srećka Badurine, šibenskog biskupa.

U župnoj crkvi Sv. Jeronima, u kojoj je kršten i odrastao biskup Badurina, svečanu misu predvodio je mr. Saša Ilijić, župni upravitelj, najavivši predstojeća događanja vezana uz tu obljetnicu. Naime, fra dr. Srećko Badurina, TOR, 1986. premješten je u Samostan sv. Franje u Krk kako bi se mogao posvetiti duhovnosti i mogućnostima nakane zajednice franjevaca trećoredaca, da jedan od samostana (Glavotok na Krku) organizira kao kuću molitve. U tom je samostanu u Krku imenovan za biskupa šibenskog 7. prosinca 1987. Biskupsko posvećenje primio je od pape Ivana Pavla II. u Vatikanu 6. siječnja 1988.

Župa Lun u prošlom je stoljeću dala mnogo svećenika, redovnika i redovnica, stoga se i ovim spomenom, u Godini duhovnih zvanja u Krčkoj biskupiji, želi potaknuti župnu zajednicu na intenzivniju molitvu kako bi se mladići i djevojke iz župe Lun odazvali Božjem pozivu.

Print Friendly, PDF & Email