U molitvi za oporavak krčkog biskupa u miru mons. Valtera Župana

Krčki biskup u miru mons. Valter Župan doživio je moždani udar u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je, na poziv vlč. Vedrana Kirinčića, otputovao 30. travnja 2015. u pastoralni pohod hrvatskim vjernicima.

Trsat 2015-propovijed

Mons. Župan 3. je svibnja udijelio sakrament krizme mladima i sudjelovao na proslavi sa slavljenicima te iste večeri. Te je noći imao lagani moždani udar. Prema riječima vlč. Kirinčića, voditelja Hrvatske katoličke misije bl. Ivana Merza u Astoriji u New Yorku, biskup se polako oporavljao u Mount Sinai Hospital dok u petak uvečer nije ponovno imao simptome moždanog udara. Do danas je na odjelu intenzivne njege. Stanje se polako stabilizira i danas se osjeća bolje. Razgovara i polako se oporavlja. U petak su u misiji imali misu za zdravlje biskupa, a na blagdan bl. Ivana Merza “posebno su ga preporučili Orlu Kristovu, bl. Ivanu Merzu”. Pozivamo sve vjernike krčke biskupije da i dalje mole za svoga umirovljenoga biskupa, a posebno da ga se spomenu na misama i svibanjskim pobožnostima.

Ranije informacije o biskupovom zdravlju, objavljene u hrvatskim medijima, prema kojima je mons. Župan pao u komu, bile su neprecizne.

___

Podsjetimo, mons. Župan predao je dužnost krčkog biskupa mons. Ivici Petanjku no još uvijek je aktivan kao biskup. U Hrvatskoj biskupskoj konferenciji nastavio je voditi Vijeće HBK za život i obitelj.

Print Friendly, PDF & Email