U Oazi Kraljice mira u Krku upriličena priredba “Carlo Acutis – cyber svetac”

U nedjelju, 12. rujna 2021. u Oazi Kraljice mira župe Krk izvedena je priredba o mladom talijanskom blaženiku Carlu Acutisu. Pod vodstvom vjeroučiteljica Vesne i Mirjane, svojom glumom i pjevanjem, izveli su je djeca i mladi župe Krk. Zbor „Kap“, sastavljen od petnaest djevojaka župe Krk, svojim je skladnim pjevanjem popratio izvođenje scena iz života blaženoga Karla, te uz pratnju svirača Antonia Jurešića na klavijaturama, Tomislava Franova na gitari i Lovra Komljenovića na violini izmamio topli pljesak stotinjak prisutnih župljana.

Glumci su uprizorili Karlovo odrastanje, te su se u ulozi Karla našla čak tri glumca; četverogodišnji Karlo Ilijić, dvanaestogodišnji Nikola Karabaić i četrnaestogodišnji Šimun Karabaić. U scenama od njegovog najranijeg djetinjstva do smrti, prikazana je Karlova ljubav prema siromašnima, prema euharistijskom Isusu i prema Majci Božjoj, ali i prema računalima koja je rado koristio da bi ljude privukao Isusu.

Najljepši komentar koji su mladi „glumci“ primili  bio je da su toliko uvjerljivi kao da su Karla doista i poznavali. Možda je razlog i u tome što je blaženi Carlo Acutis svetac naših dana, kako je u završnoj riječi naglasio krčki župnik vlč. Anton Valković dok je zahvalio svim sudionicima programa i svim gledateljima.

Djeca i mladi, radosni zbog uspjeha, izrazili su svoju spremnost da svetost života njihova suvremenika Karla svojom izvedbom pokažu i izvan župe Krk.

M.Ž.

Print Friendly, PDF & Email