Upute vjernicima za dolazak na biskupsko ređenje

Na biskupskom ređenju mons. Ivice Petanjka 22. ožujka o.g. očekuje se veći broj vjernika – hodočasnika izvan Biskupije. Stoga smatramo potrebnim da se svi vjernici koji dolaze u Krk na Ređenje pridržavaju sljedećih uputa radi bolje organizacije slavlja.

  • Potrebno je u Krk doći na vrijeme. Euharistijsko slavlje koje direktno prenosi Hrvatska radiotelevizija započinje u 11,00 sati. Za ulazak u grad Krk koristite ulaz Krk – zapad, tj. ulaz prema centru grada, jer će parkiralište na drugom ulazu (Porta Pisana) biti zauzeto.
  • Na raskrsnici na ulazu u Krk, tj. ispred turističke agencije „Aurea“ bit će redari ili djelatnici javnih službi koji će usmjeravati promet. Autobusi će poći na za njih predviđeno parkiralište, a osobni automobili će se usmjeravati na parkirališta po gradu gdje bude slobodnih mjesta.
  • Prilikom dolaska u Krk, ukoliko vam je potreban toaletni prostor, najbolje je koristiti one na autobusnoj stanici, ili javni gradski WC koji se nalazi na obali ispod zgrade Gradskog poglavarstva. Ostali WC-i bit će na prostoru Porta Pisane (nedaleko od Katedrale).
  • Pri dolasku na prostor Katedrale vodite računa o tome da će se u Katedrali moći samo stajati. Središnje klupe u Katedrali rezervirane su za uzvanike. Možete ponijeti sa sobom sklopivu stolicu za sjedenje kakve se koriste u većim hodočasničkim prostorima. Osim Katedrale, vjernicima će biti otvorene i crkve sv. Kvirina i sv. Margarite (donja crkva – kripta). Obje će imati određen broj sjedećih mjesta. Kripta je predviđena za starije i nemoćne osobe koje ne mogu stajati što će regulirati redari na vratima. U crkvi sv. Kvirina i u kripti će bit omogućeno video i audio praćenje slavlja u Katedrali. Također će se na isti način slavlje moći pratiti i na trgu Kamplin.
  • Prilikom dolaska na slavlje, svi će dobiti liturgijski vodič koji će im podijeliti žene ili muškarci označeni kao redari. Također će na kraju slavlja svi vjernici od njih dobiti spomen sličicu. Ujedno im se možete obratiti za svako pitanje ili bilo kakvu potrebu.
  • Milostinju će u svim prostorima prikupljati označeni redari.
  • Sveta pričest će se dijeliti na više mjesta na svim prostorima u kojima će se moći pratiti slavlje, pa neće biti potrebno veliko pomicanje sa svojih mjesta.
  • Nakon misnog slavlja za koje se predviđa da će trajati otprilike do 13,30 sati, bit će upriličeno zajedničko jednosatno druženje nazočnih na Kamplinu gdje će, uz predviđene čestitke novome biskupu, Grad Krk sve počastiti kolačima i pićem.
Print Friendly, PDF & Email