Volonteri projekta 72 sata bez kompromisa započeli s uređenjem knjižnice u Domu Mali Kartec

U subotu 2. listopada, u Domu za starije osobe „Mali Kartec“ u Krku održan je najavni događaj volonterskog projekta za mlade „72 sata bez kompromisa“. Organizacijski tim zajedno s nekoliko beskompromisnih volontera započeo je jednu od najopsežnijih akcija koja će se nastaviti i kroz sam projekt.

Vrijedni volonteri započeli su popisivanje i organizaciju knjiga koje se nalaze u knjižnici doma. Procijenjeno je da se u knjižnici nalazi preko 4000 knjiga koje čekaju da ih se popiše i odredi mjesto na jednoj od mnogih polica. Knjižnica trenutno nije u upotrebi upravo zbog potrebe za organizacijom, a nakon što naši volonteri unesu sve knjige u sustav, korisnici doma će napokon moći uživati u raznim naslovima.
Na volontersku akciju zalutao bi i pokoji korisnik doma te su volonteri kroz razgovor i druženje otkrili koliko korisnicima puno znači to što će se knjižnica staviti „u pogon“.

Akcija popisivanja knjiga jedna je od mnogih volonterskih akcija koje će se odvijati za vrijeme projekta. Prijave za 72 sata bez kompromisa su u tijeku i traju do popunjenja mjesta. Prijaviti se mogu svi mladi od 15 do 35 godina ispunjavanjem obrasca na službenim stranicama 72 sata bez kompromisa. Projekt će se održavati od 14. do 17. listopada ove godine na 20-ak akcija diljem otoka Krka. Što čekaš? Prijavi se i zagrli nekoga srcem!

Lucija Depikolzvane, voditeljica medijskog tima u Krku

Print Friendly, PDF & Email