Zanimljivo hodočašće mladih i doček Nove Godine u Međugorju

Nas četrdeset je sjedilo u krugu. Cres, Rab, Lošinj i Krk sabrao se u molitvi. Kada odjednom, vani počnu pucati rakete i nebo prekriju šarene eksplozije. Vatromet. Pola je noći. Nova je godina. Tišina se rasplinula i sve je od jednom počelo vrvjeti od smijeha i muzike. Grlili smo se i čestitali.

Doček nove 2019. za mladiće i djevojke iz Krčke biskupije započeo je 28. 12. 2018. kada smo krenuli putem Međugorja. Prvi dan smo posjetili sestre Ančele u Kamenu i Splitu. Čestitali smo Božić svima iz centra za rehabilitaciju Samaritanac. Riječ je o osobama s najtežim mentalnim i fizičkim oštećenjima. Nakon tog potresnog susreta, zamišljeni i zahvalni na svim blagodatima koje nam Bog pruža u našim životima, nastavili smo put prema Međugorju.
Drugi dan smo se upoznali se radom hvalevrijednog projekta „Majčino selo“ kojeg je pokrenuo pok. fra Slavko Barbarić još 1993. godine.  Kasnije smo posjetili Mostar i franjevački samostan. Te večeri prvi put smo prisustvovali misi u samom Međugorju. Crkva je bila prepuna ljudi koji su došli iz svih dijelova svijeta. Molitveni, mirni duh Međugorja svih nas je ujedinio.
U sljedeća dva dana hodočastili smo na brdo Križevac i Podbrdo. Slušali smo predivno svjedočanstvo bračnog para iz Cenacola. Isto tako, pjesmom smo predvodili misu u Humcu. Divili smo se i vodopadima Kravice nedaleko od Međugorja. O svim tim doživljajima govorili smo na radiju Mir Međugorje u čiji smo studio također bili srdačno dočekani.
Na povratku smo bili na misi u Raštanama, gdje su nam velikodušni domaćini pripremili pravi novogodišnji ručak, sarme!
Ovo je bilo divno, sadržajno hodočašće, poseban i neobičan doček Nove godine. Zahvalni smo Antonu Budiniću i Saši Maloviću, kao i časnim sestrama Idi Malnar i Branki Plenča koji su još jednom poveli mlade putem vjere.
Neka je svima blagoslovljena nova 2019. godina, ispunjena sretnim trenucima i mirom.

Miriam Volarić

Koliko je radosti izazvalo ovo zanimljivo i lijepo hodočašće naših mladih donosi nam i ova fotogalerija koju smo dobili od sudionika:

 

Print Friendly, PDF & Email