Završnica Vjeronaučne olimpijade za vjeroučenike s područja Krčke biskupije

Nakon prvotnog otkazivanja natjecanja na županijskoj/biskupijskoj razini radi lošeg vremena, završnica Vjeronaučne olimpijade održana je u Krku 9. ožujka 2018. u organizaciji Katehetskog ureda Krčke biskupije u prostorijama OŠ „Fran Krsto Frankopan“. Okupile su se četveročlane ekipe iz osam osnovnih i dvije srednje škole Krčke biskupije.

Vjeronaučna olimpijada započela je molitvom. Riječi pozdrava i dobrodošlice natjecateljima i njihovim mentorima uputili su i uspjeh poželjeli mr. Anton Peranić, predstojnik Katehetskog ureda i gosp. Serđo Samblić, ravnatelj škole domaćina.

Učenici su se natjecali kroz tri etape. U prvom su dijelu samostalno rješavali pismeni test nakon kojeg su zajednički rješavali Tombolu, a pet najboljih ekipa u završnici je odigralo igru znanja Milijunak.

Prvo mjesto sa 86,75 bodova osvojila je ekipa OŠ „Omišalj“ iz Omišlja u sastavu: Marija Dukić, Manuela Feretić, Lucija Mahulja i Ena Vranić pod mentorstvom vjeroučiteljice Katarine Čakarun. Oni će biti predstavnici Biskupije na državnom natjecanju. Drugo mjesto zauzela je ekipa OŠ „Fran Krsto Frankopan“ iz Krka, a na treće mjesto plasirala se ekipa OŠ „A. G. Matoš“ iz Novalje.

Na završnom natjecanju za učenike srednjih škola s 76,75 bodova Krčku biskupiju predstavljat će SŠ „Ambroza Haračić“ iz Malog Lošinja u sastavu: Marija Gazilj, Nikolina Karčić, Ana Mikić i Brigita Sorić pod mentorstvom vjeroučiteljice s. Branke Plenča. Drugo mjesto pripalo je SŠ „Marko Antun de Dominis“ iz Raba.

Za vrijeme ispravljanja testova natjecatelje je okupila vjeroučiteljica Mirjana Žužić s kojom su uvježbavali pjesme koje će se pjevati na hodočašću djece na grob sluge Božjega biskupa Antuna Mahnića, a održana je i kreativna korizmena radionica.

Susret je zaključen proglašenjem pobjednika i podjelom simboličnih darova svim natjecateljima koje je darovao biskup Ivica Petanjak

Print Friendly, PDF & Email