Apostolski nuncij u posjetu Krku

U petak, 24. veljače Krčku je biskupiju posjetio mons. Alessandro D’Errico, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj. U prijateljskom posjetu, uz nuncija su bili i mons. Janusz Blachowiak, tajnik nuncijature te p. Ivica Hadaš, prevoditelj. U krčkoj se katedrali nuncij prisjetio svečanog biskupskog ređenja mons. Ivice Petanjka u ožujku 2015. Posjet katedrali završio je molitvom na grobu sluge Božjega biskupa Antuna Mahnića, gdje je vlč. Saša Ilijić, postulator u kauzi, upoznao Nuncija s djelovanjem i dosadašnjim radom.

Potom su se uputili u Biskupski dvor. Razgovaralo se o različitim pitanjima iz života Krčke biskupije: o župama, svećenicima, redovnicima i redovnicama te svećeničkim zvanjima kao i posebnosti pastoralnog djelovanja budući da Krčku biskupiju sačinjavanju deset kvarnerskih otoka. Nuncij se spomenuo i nekoliko svećenika Krčke biskupije koji su na službi izvan matične biskupije a djeluju u misijama, diplomatskoj službi i na sveučilištima, kao i kard. Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkog, nekoć krčkog biskupa, rodom s otoka Krka. Mons. Petanjak nuncija je informirao kako će iduća pastoralna godina u krčkoj biskupiji biti posvećena molitvi i radu za nova duhovna zvanja. Apostolski nuncij još je jednom posvjedočio zadovoljstvo Svetoga Oca Franje zbog imenovanja mons. Ivice Petanjka krčkim biskupom.

Prisutni su bili i biskupovi suradnici: generalni vikar mons. dr. Franjo Velčić, ekonom vlč. Anton Depikolozvane, postulator i biskupov tajnik vlč. mr. Saša Ilijić.

Nuncij se susreo i s mons. Valterom Županom, biskupom u miru, kao i sestrama Euharistijske zajednice službenica Srca Isusova i Marijina koje djeluju u Biskupskom dvoru i katedrali.

Print Friendly, PDF & Email