Brojna publika uživala u programu projekta “Budi svoj” katoličkog vjeronauka Srednje škole u Krku

U subotu 3. ožujka, u dvorani Srednje škola Hrvatski kralj Zvonimir u Krku,  a u organizaciji vjeroučitelja vlč. Antona Peranića i Slave Petrinović i suradnji nastavnica hrvatskog jezika, održan je mozaični, poetsko-scenski i glazbeni program, obogaćen zanimljivim svjedočanstvima. Budući da je u Krčkoj biskupiji u tijeku Godina duhovnih zvanja, ovim se programom okupljenima, a napose mladima, htjelo približiti duhovni poziv imajući na pameti da Bog svakome pristupa individualno, poštujući njegove posebnosti, talente i afinitete i omogućujući mu da se i u duhovnom pozivu ostvari na sasvim originalan i individualan način – da bude svoj i razvije svoju osobnost i životni poziv u punini.

To su nam približila dva scenska nastupa krčkih srednjoškolaca, a zatim i svjedočanstva đakona Josipa Karabaića, s. karmelićanke Andreje Petravić i dugogodišnjeg misionara u Africi – sada župnika u Puntu i Staroj Baški vlč. Ivice Kordića koji su iznijeli iskustvo svog vlastitog poziva i životnog puta na koji su se odvažili krenuti. O otvorenosti  prema Bogu, životu i duhovnom pozivu kao roditelja mnogobrojne obitelji progovorio je g. Pave Barbiš iz Malinske.

Okupljenima su se prigodnom rječju obratili i ravnateljica Srednja škole Đurđica Cvitkušić, prof., vlč. Anton Peranić, organizator ovog događanja i predstojnik Katehetskog ureda, te, preko video zida, krčki biskup mons. Ivica Petanjak.

Ova je priredba imala i humanitarni karakter. Prikupljalo se tako dobrovoljne priloge za Fond sluge Božjega biskupa Antuna Mahnića kojim se pomaže potrebnim učenicima i studentima. Fond je predstavio mons. Ivan Milovčić, ravnatelj Caritasa Biskupije Krk.

Program su svojim glazbenim nastupima obogatili Ana Lipovac, dječji zbor Kapljice, članovi školskog zbora, Family band Kamenar te klapa svećenika. Luka Vadnov kazivao je stihove pjesme Augusta Šenoe Budi svoj. Voditelji su bili Anamarija Fugošić i Stjepan Toljanić.

Kako je napisala jedna od sudionica ovog programa, ovaj bogati program – pjesme, dramatizacije, kazivanje i svjedočanstava ljudi koji su svoj život posvetili Bogu, prisutne je nasmijao, raznježio, naježio. Nitko nije ostao ravnodušan. Svi smo bili potaknuti na razmišljanje o svojim životima. Mladi o budućnosti, stariji o prošlosti. Neka nam to iskustvo ostane u srcu kako bismo hrabro kročili na svom životnom putu.

Fotogalerija

Print Friendly, PDF & Email