Čestitka biskupa Petanjka mons. Ivanu Štironji

Donosimo čestitku biskupa Ivice Petanjka mons. Ivanu Štironji, dosadašnjem kotorskom biskupu, kojeg je Papa Franjo imenovao biskupom Porečke i Pulske biskupije: .

Dragi biskupe Ivane!

Sigurno se raduje Tvoja nova biskupija Porečka i Pulska što je u Tvojoj osobi dobila svog novog biskupa. Budući da si dugo iščekivan i da je Tvoje imenovanje plod mnogih molitava, vjerujem da će Te u Tvojoj novoj službi pratiti i posebni Božji blagoslov što Ti od sveg srca želim.

U ime svih svećenika, redovnika, redovnica, Bogu posvećenih osoba, svega vjernog Božjeg puka Krčke biskupije, kao i u svoje ime, izražavam Ti najsrdačnije čestitke i želim uspješan i plodonosan rad na njivi Gospodnjoj.

Danas na spomendan svetog Ivana Bosca Zborna molitva kaže da je sveti Ivan bio mladeži otac i učitelj. Kao što si već imao prilike to iskusiti u svojoj dosadašnjoj službi pred Tobom je zahtjevan i odgovoran izazov da u kršćanskoj zajednici vjernika budeš otac i učitelj sa svim onim što je povezano s tom zadaćom.

Neka Ti Gospodin udijeli svoje darove kako bi i Ti poput svetog Ivana Bosca mogao služiti samo Isusu Kristu i tražiti ono što koristi spasenju Božjeg naroda.

Uz srdačne pozdrave i dobre želje i čestitke ostajem odan u Gospodinu,

✠ Ivica Petanjak
biskup krčki

Print Friendly, PDF & Email