Duhovna obnova za volontere Caritasa

U subotu, pred 3. korizmenu nedjelju, okupilo se 80-ak volontera župnih Caritasa na pristaništu Valbiska te su zajedno zaplovili put Raba, na duhovnu obnovu. Nije baš jednostavno okupiti volontere naše otočne biskupije, ali je time veća radost i zadovoljstvo pri susretu.

Na trajektu, tijekom plovidbe, žamor kao u košnici. Radost zbog susreta, lijepog vremena, prisjećanja prošlogodišnjih susreta… jer nerijetko se dogodi da zbog lošeg vremena volonteri s nekog otoka ne mogu doći. Ovaj put dan je bio, kako je jedna sudionica rekla: „izmoljen i blagoslovljen“.

U Rabu, ispred župne crkve goste je dočekao župnik vlč. Mladen Mrakovčić i voditeljica međužupskog Caritasa Raba gđa Dunja Brnjac. Nakon srdačnih i toplih riječi dobrodošlice, da ne ostane samo na riječima, slijedila je okrepa uz pune stolove slasnih delicija koje su priredile vrijedne domaćice.

Rab je lijep grad, a pod sunčevim zrakama je blistao i pozivao na šetnju i razgledavanje. Nakon razgledavanja exkatedrale, župne crkve Uznesenja BD Marije i sakralne izložbe koji su bili lijep uvod u duhovni dio programa slijedilo je pokorničko bogoslužje, koje je predvodio vlč. Krunoslav Boras, u samostanskoj crkvi sv. Andrije, kod benediktinki. Duhovno potaknuti, volonteri su pristupali ispovijedi i slavili euharistiju sretni zbog zajedništva koje obnavljaju svake godine u korizmi.

Na radost svih prisutnih ljubazni domaćini ovog duhovnog susreta poveli su svoje goste u obilazak grada i pokazali im ljepotu kulturne, povijesne i duhovne baštine koju čuvaju. 

Susret je završen zajedničkim ručkom i druženjem u obližnjim restoranu.  

                                                                                                                               Lj. V.

Print Friendly, PDF & Email