Hodočašće žena Cresa i Lošinja u Zagreb

U organizaciji Apostolata za duhovno majčinstvo žena Krčke biskupije „Marica Stanković“, u subotu, 27. veljače 2016. hodočastile su žene otoka Cresa – Lošinja službenici Božjoj Marici Stanković u Zagreb. To je hodočašće dogovoreno na duhovnoj obnovi žena cresko – lošinjskog područja u Betaniji u listopadu 2015. godine. Naime, o godišnjem hodočašću djevojaka i žena na smrtni dan službenice Božje, 8. listopada, ovo područje je onemogućeno hodočastiti zbog programa u Zagrebu koji onemogućava pravovremeni povratak na trajekt. Stoga smo željeli prilagoditi hodočašće upravo ovom području Biskupije.

Hod u Zagreb 2016

Hodočašće je predvodio vlč. Ranko Papić, župni vikar u Malom Lošinju, a na Krku se je pratnji pridružio mons. Valter Župan, krčki biskup u miru, kao i vjeroučiteljica Mirjana Žužić, voditeljica Apostolata, te gđa. Ljiljana Vasilić. Put do Zagreba protekao je u vedrom raspoloženju uz molitvu i tumačenje smisla duhovnog majčinstva i duhovnosti katoličke žene danas, te promatranja uzora i naslovnice Apostolata službenice Božje – s. Marice.

Po dolasku u Zagreb posjetili smo Katedralu, te se pomolili na grobu bl. Alojzija Stepinca, osobito za naše biskupe i svećenike. Poslije kraćeg slobodnog vremena, uputili smo se na Mirogoj, te molitvom, uz cvijeće i svijeću, pohodili grob službenice Božje. Trenutak je bio dojmljiv, zbog svega što je ova iznimna žena u našem narodu propatila radi katoličkog odgojnog angažmana oko mladih. Molili smo usrdno njezin zagovor da bi žene u našoj Biskupiji shvatile prevažnu ulogu odgoja u vjeri.

Posljednja točka našega hodočašća bila je u Domu s. Marice na Ksaveru, gdje su nas dočekale i pogostile njezine Suradnice. U obiteljskom ozračju Doma, proveli smo nekoliko sati, a vrhunac je bio zajedničko euharistijsko slavlje koje je predvodio, te poticajnim riječima propovijedao mons. Valter Župan.

Radosna smo se i ispunjena srca vratili svojim kućama u želji da i ovo hodočašće posluži većem zajedništvu djevojaka i žena okupljenih u Apostolatu duhovnog majčinstva u Krčkoj biskupiji.

Mirjana Žužić

Print Friendly, PDF & Email