Humanitarnom izložbom prikupljeno 5.100 kn za Caritasov Fond biskupa Antuna Mahnića

Udruga Termen u suradnji s Caritasom Biskupije Krk upriličila je od 18. srpnja do 16. kolovoza humanitarnu izložbu mladog i perspektivnog slikara Ivana Cara iz Malinske pod nazivom “Iz kaosa red”, kojom su predstavljeni njegovi radovi nastali za vrijeme pandemije.

Izložbom je prikupljeno 5.100 kn od strane 22 donatora koji je namijenjen je za Caritasov Fond Sluga Božji biskup Antun Mahnić koji pomaže učenicima i studentima koji dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.

Također svi koji su sudjelovali uplatom u Fond ulaze u nagradnu igru te će u petak 21. kolovoza biti izvučeno troje kojima će autor darovati po jednu sliku sa izložbe.
Prema riječima slikara Ivana umjetnost i obrazovanje uz kršćansku duhovnost su zdravi temelj za ljudski napredak te mu je drago da i on može svojim
talentom doprinjeti zajednici. Caritas zahvaljuje udruzi Termen te posebno autoru izložbe Ivanu Caru koji je pokazao uz već prepoznati umjetnički talent i `veliko srce` za druge. Više o samoj izložbi i razmišljanjima mladoga slikara možete pročitati OVDJE

R.B., Caritas

 

Print Friendly, PDF & Email